Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Posturile de radio şi TV în insolvenţă îşi pierd licenţa de emisie: Monitorul Oficial a publicat noua lege

Posturile de radio şi TV în insolvenţă îşi pierd licenţa de emisie: Monitorul Oficial a publicat noua lege

Un articol de: B1 TV - 05 Oct 2013, 16:19
Posturile de radio şi TV în insolvenţă îşi pierd licenţa de emisie: Monitorul Oficial a publicat noua lege Foto: adevarul.ro Eveniment

Posturile de radio şi televiziune aflate în insolvenţă nu vor mai putea emite. Asta după ce noul cod al Insolvenţiei a fost publicat în Monitorul Oficial.

Totodată documentul prevede ca acastă lege să fie aplicată şi în cazul procedurilor de insolvenţă aflate în derulare. Între timp ONG -uri de presă precum ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere condamnă decizia Guvernului României şi acuză că articolul pune în pericol libertatea presei.

"În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidența prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii și până la data confirmării planului de reorganizare, se suspendă licența audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Național al Audiovizualului. Prezenta ordonanță de urgență se aplică și procedurilor de prevenire a insolvenței și de insolvență aflate în derulare la data intrării sale în vigoare", se arată în Ordonanța de urgență privind codul insolvenţei.

Mai exact legea stabileşte că o instituţie din audiovizual care intră în insolvenţă îşi pierde licenţa de emisie până la data confirmării planului de reorganizare.

Codul insolvenţei, sub forma unei ordonanţe de urgenţe a fost publicat săptămâna aceasta în Monitorul oficial. Ordonaţa de urgenţă a atras numeroase critici Active Watch şi Reporteri fără frontiere au condamnat decizia Guvernului de a adopta legea insolvenţei într-o manieră netransparentă.

Ba mai mult, ONG-urile au solicitat Parlamentului să respingă articolul care pune în pericol libertatea presei și dreptul cetățenilor la liberă informare.

Totodată, liderii organizaţiilor nonguvernamentale spun că se vor adresa Comisiei Europene prin sesizări trimise Comisarului pentru justiție Viviane Reding și Comisarului pentru comunicații.

Citeşte mai multe despre:   Monitorul Oficial