Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pot să programez rapelul la vaccinul anti-Covid în altă localitate? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

Pot să programez rapelul la vaccinul anti-Covid în altă localitate? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

Un articol de: George Lupu - 19 Ian 2021, 15:04
Pot să programez rapelul la vaccinul anti-Covid în altă localitate? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a precizat modalitatea în care românii se pot programa pentru a doua doză de vaccin, așa numitul rapel. El a precizat că sunt situații în care prima doză poate fi adminsitrată într-o localitate, iar rapelul într-o altă localitate.

 

Cum se realizează programarea pentru rapel

 

“ Este o arondare geografică, adică, vă veți programa în centrul cel mai apropiat de domiciliul dumneavoastră, fie domiciliul de rezidență, unde locuiți efectiv, fie din cartea de identitate. Însă, dacă pentru prima doză, vă dau un exemplu, sunteți într-o localitate și știți programul că peste 28 de zile veți fi în altă localitate, din cauza locului de muncă, atunci vă puteți selecta rapelul în localitatea respectivă”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a dat detalii și despre situația medicilor detașați într-o altă localitate și care nu știu exact cum se va aplica în cazul lor prevederile referitoare la vaccinare:

“Lucrurile aici au fost clarificate și a fost și eliberată o instrucțiune în acest sens. Medicii rezidenți și studenții vor fi vaccinați în spitalele unde își desfășoară activitatea propriu-zis și nu ține de spitalul care este plătitor sau îndrumător. Chiar dacă astăzi am un stagiu de o lună și îmi fac prima doză, rapelul mi-l voi face în spitalul în care mă regăsesc la momentul efectuării activităților practice”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

 

Ce se întâmplă cu vaccinarea persoanelor care nu pot merge la centrele de vaccinare

 

Valeriu Gheorghiță a oferit detalii și despre persoanele care nu pot merge la centrele de vaccinare și care ar urma  să primească doza împreună cu persoanele eligibile din familie.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

„Plecând de la tipul de vaccin în flacon multidoză, e complicat să administrăm o doză și apoi să mergem la altă persoană respectând toate condițiile de transport. Gândim săptămâna aceasta o modalitate prin care să vaccinăm și membrii familiei respective pentru a nu se pierde doze de vaccin”, a spus acesta, în urma unei dezbateri la TVR. 

Pe 15 ianuarie a început etapa a II-a a campaniei de vaccinare, care se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice și personalului care desfășoară activități în domenii esențiale.

Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că până pe 18 ianuarie, au fost vaccinate 235.239 de persoane, de la începutul campaniei de vaccinare, dintre care 30.237 în ultimele 24 de ore.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   campania de vaccinare