Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Povestea britanicei care și-a dedicat viața salvării copiilor din orfelinatele din România: De 25 de ani se ocupă de schimbarea vieților celor neajutorați

Povestea britanicei care și-a dedicat viața salvării copiilor din orfelinatele din România: De 25 de ani se ocupă de schimbarea vieților celor neajutorați

Un articol de: - 08 Aug 2016, 11:23
Povestea britanicei care și-a dedicat viața salvării copiilor din orfelinatele din România: De 25 de ani se ocupă de schimbarea vieților celor neajutorați Foto: The Telegraph Eveniment

O britanică a fost atât de impresionată de imaginile difuzate de media internațională despre drama copiilor din orfelinatele din România încât a decis să își dedice viața salvării lor.

Jane Nicholson  a fost șocată când a văzut imaginile din anii 1990 cu situația copiilor din România abandonați în orfelinate în condiții groaznice, legați de paturi și fără a fi hrăniți și îngrijiți. Ea a fondat asociația de caritate "Fara", organizație care a sărbătorit recent 25 de ani, scrie ziare.com.

"N-am văzut așa ceva în viața mea. Era ca un lagăr de concentrare: între 150 și 200 de copii și tineri care nu aveau niciun pic de salubritate, abia dacă aveau haine, iar de mâncare - doar supă și pâine. Unii nu se dăduseră jos din pat de ani. Mulți își pierduseră mințile complet", a povestit ea despre condițiile din orfelinate care au făcut-o să se implice pentru ajutorarea copiilor.

Jane Nicholson nu a fost singura care s-a implicat în activitățile asociației "Fara", atât fetele sale Amelia și Lucinda, cât și soțul Michael, călătorind des în România pentru a face tot ce poate să ajute orfanii.

În acest moment, asociația are în România cămine pentru copii și centre de terapie, și de asemenea conduce programe prin care încearcă să le găsească adolescenților locuri de muncă. Are și o fermă organică și este implicată în proiecte cu mese calde la școală.

"Ne-au dat săpun, iar bucătarul ne-a dat bomboane de mentă (...). Pentru mine, 'Fara' a fost un înger păzitor. Mi-a dat aripi. Am învățat cum să comunic, cum să am curaj, cum să îmi controlez viața", a mărturisit o fată care a fost salvată de asociație de condițiile brutale din orfelinate.

Citeşte mai multe despre:   copii