Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Povestea CUTREMURĂTOARE a fetei de 17 ani care a suferit 69 DE OPERAȚII DIN CAUZA INFECȚIILOR NOSOCOMIALE: “În viața Anei e mai mult sânge decât într-un film de Tarantino. Până și cățelul i-a fost călcat de salvare”

Povestea CUTREMURĂTOARE a fetei de 17 ani care a suferit 69 DE OPERAȚII DIN CAUZA INFECȚIILOR NOSOCOMIALE: “În viața Anei e mai mult sânge decât într-un film de Tarantino. Până și cățelul i-a fost călcat de salvare”

Un articol de: - 15 Iun 2017, 11:45
Povestea CUTREMURĂTOARE a  fetei de 17 ani care a suferit 69 DE OPERAȚII DIN CAUZA INFECȚIILOR NOSOCOMIALE: “În viața Anei e mai mult sânge decât într-un film de Tarantino. Până și cățelul i-a fost călcat de salvare” Eveniment

Sistemul sanitar bolnav distruge vieți, arată Cătălin Tolontan în cel mai nou articol postat pe site-ul personal.  O adolescentă de 17 ani dintr-un sat din județul Vrancea a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași din cauza unor probleme de sănătate.

Ana Maria Strat suferea de probleme la rinichi, dar medicii suspectează o stenoză de arteră renală dreaptă congenitală, ceea ce semnifică îngustarea unui vas de sânge, dobândită din naștere.

După o “banală” angiografie, fata este dusă în salon. Nimic nu părea greșit. La o săptămână de la analiză, însă, Ana-Maria simte frisoane, apoi temperatură mare și inflamarea zonei unde a fost introdus cateterul.

“Este diagnosticată cu infecție cu Staphylococcus aureus meticilinorezistent (MRSA).

Analizele aflate în posesia ziarului GSP arată, fără dubiu, că, din ianuarie 2012, Ana-Maria Strat capătă în sânge o bacterie multirezistentă la tratamentul antibiotic”, scrie Tolontan.

Au trecut mai bine de 5 ani de atunci. Ani de suferință pentru adolescentă. A suportat 69 de operații pentru plăgile infectate și reconstrucția țesuturilor necrozate, scrie jurnalistul.

“Ana-Maria are aproape întreg piciorul decopertat de piele. I-a rămas un sfert din țesutul muscular. Nu mai poate merge regulat la școală și rămâne cu 10 clase terminate”, scrie Tolontan.

În medie, o intervenție pe lună într-un pelerinaj pe la toate spitalele mari din țară.

“Rând pe rând, bruneta creață, plinuță și veselă este contaminată cu Klebsiella, Acinetobacter, Piocianic, E. Coli.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

După efectuarea primei transfuzii de sânge la Spitalul de Urgență Floreasca din București, Ana ia și virusul hepatitic C”, se mai arată în articol.

"Am fost declarată moartă. Părinții mi-au povestit că asistentele au început să mă pregătească pentru a mă duce la morgă. Și cum stăteam eu așa, moartă, în momentul în care mi-au scos sonda urinară, am eliminat doi litri de urină! Apoi am început să mișc și așa am revenit la viață ", povestește ea, cu liniștea celui care a străbătut toate liniile invizibile pe care le poate trece un om.

Cea mai mare bucurie a ei este, acum, este un bichon.

"Din păcate, acum și câinele suferă. Pe 11 iunie mi s-a făcut rău. Am chemat salvarea, care, atunci când a sosit, mi-a călcat cățelușul! Fetița, așa o cheamă, are triplă fractură de picior și numai la București poate fi operată", explică Ana-Maria.

“În viața Anei-Maria e mai mult sânge decât într-un film de Tarantino. Dar nici Quentin Jerome Tarantino n-ar putea face așa un film.

Salvarea care calcă bichonul.

Cine poate regiza un asemenea film?”, conchide Cătălin Tolontan.

Citeşte mai multe despre:   spitale,   catel