Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Povestea de succes a unei românce care ajunge aproape de vârful ierarhiei Comisiei Europene. Ce funcție va ocupa aceasta

Povestea de succes a unei românce care ajunge aproape de vârful ierarhiei Comisiei Europene. Ce funcție va ocupa aceasta

Un articol de: - 28 Iul 2016, 10:26
Povestea de succes a unei românce care ajunge aproape de vârful ierarhiei Comisiei Europene. Ce funcție va ocupa aceasta Foto: revista22.ro Eveniment

Ruxandra Draghia-Akli este şefa cercetării medicale din Europa încă din 2009. Românca a fost numită director general adjunct al Direcţiei pentru Cercetare şi Inovare (DG RTD) din Cadrul Comisiei Europeneși va trebui să gestioneze un buget de aproape 1,3 miliard de euro şi va conduce o echipă de circa 150 de persoane, potrivit zf.ro.

Peste 1.000 de români lucrează la Comisia Europeană, dar nu există multe poziţii de vârf ocupate de români. Între cei care au deţinut poziţii importante în cadrul Comisiei sunt şi câţiva miniştri ai Cabinetului Cioloş.

Ministrul finanţelor Anca Dragu a lucrat ca analist economic în cadrul Directoratului General de Economie şi Finanţe din cadrul Comisiei Europene. Raluca Prună, ministrul justiţiei, este consilier juridic al Comisiei, Achim Irimescu, ministrul agriculturii, a fost ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Bruxelles şi şeful secţiei Agricultură, iar Cristiana Paşca Palmer, ministrul muncii, a venit în guvern din poziţia de şef al Unităţii pentru Schimbări Climatice din cadrul Direcţiei Generale pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare a Comisiei Europene, post pe care îl deţinea din 2011.

Ioan Dragoş Tudorache a venit ca secretar general al Guvernului din poziţia de responsabil cu unitatea Schengen din cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne a Comisiei Europene.

Ruxandra Draghia-Akli este unul dintre cei patru noi directori generali adjuncţi, iar timp de 20 de ani s-a ocupat de activitatea în domeniul medicinei şi cercetării în România, Franţa şi SUA.

Începe activitatea în cadrul Comisiei Europene, a ocupat funcția de vicepreşedinte pentru cercetare al unei companii de cercetare din domeniul biotehno­logiei, dar este și cercetătorul care a lucrat la prima terapie genică aprobată vreodată.

Ruxandra Drăghia-Akli este considerată lider mondial în ceea ce priveşte tratamentele terapeutice şi vaccinurile bazate pe folosirea ADN-ului, iar în cadrul Comisiei Europene, ocupă actualmente poziţia de director în Direcţia Sănătate din cadrul DG RTD. 

Draghia-Akli va prelua funcţia de director general adjunct începând cu data de 1 septembrie 2016.

Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   functie,   romanca