Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Povestea impresionată a unui român în Italia: Alin Costache a dăruit refugiaților un pian cumpărat din banii de buzunar și din ajutorul prietenilor

Povestea impresionată a unui român în Italia: Alin Costache a dăruit refugiaților un pian cumpărat din banii de buzunar și din ajutorul prietenilor

Un articol de: - 15 Oct 2015, 19:57
Povestea impresionată a unui român în Italia: Alin Costache a dăruit refugiaților un pian cumpărat din banii de buzunar și din ajutorul prietenilor Foto: Il Messaggero Eveniment

 În gara Tiburtina, transformată peste noapte în centru de primire pentru imigranți, s-au întâlnit un refugiat pasionat de muzică și românul Alin Costache, în vârstă de 22 de ani. Poveștile lor s-au întrepătruns datorită unui autobuz întârziat și a unui pian lăsat la dispoziția călătorilor în tranzit, povestește cotidianul Il Messaggero.

Costache nu-și mai amintește numele băiatului refugiat, care vine tocmai din Eritrea. ”Nu am fost niciodată bun la nume”, spune românul. Dar acest lucru adaugă un pic de mister poveștii refugiaților ajunși în Italia, care caută un viitor mai bun.

Băiatul, care a fugit de război, a pierdul totul pe plaja italiană, inclusiv textele pe care le scrisese. ”Dar nu face nimic, le am pe toate în minte. Și de acolo nimeni nu mi le poate fura”, i-a spus tânărul lui Alin.

Astfel, românul a ajuns să asculte și să spună povestea tânărului de pe alte meleaguri, pentru care Italia este poarta Europei.

În timp ce noul său amic se prezintă drept profesor de pian pentru toți acei tineri în așteptarea unui tren, lui Alin îi vine o idee. Acesta a cumpărat un pian pe care l-a pus la dispoziția refugiațilo în așteptare unui mijloc de transpot în jurul stației Tiburtina. Banii pentru instrumentul muzical au venit de la el, prieteni și trecători.

Pianul este acum la Centrul de primire Baobab. Încă de la început, oamenii s-au așezat la rând pentru a încerca să cânte la el.

”Muzica este viață și în acele locuri există multă dorință de viață. Să te așezi la pian, să-i privești pe alții cântând, înseamnă să nu petreci ore la rând așezat pe trotuar, ci să folosești timpul pentru a învăța ceva, pentru a începe să descoperi ceva diferit de durerea și foamea de care fugi”, povestește Alin.

Alin este un fotograf care merge prin Italia pentru a strânge povești și a le povesti. Din banii câștigați, acesta poate da viață unei alte povești.  


 

 

Citeşte mai multe despre:   român,   fotograf