Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Povestea primului TRANSPLANT PULMONAR efectuat în România. La Medica TV, vineri, de la ora 16:00

Povestea primului TRANSPLANT PULMONAR efectuat în România. La Medica TV, vineri, de la ora 16:00

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 17:54
Povestea primului TRANSPLANT PULMONAR efectuat în România. La Medica TV, vineri, de la ora 16:00 Eveniment

Medika TV a intrat în culisele primului transplant pulmonar, efectuat în România, în primăvara acestui an. Ediția din această săptămână a emisiunii JURNAL DE VIAȚĂ este dedicată acestui subiect.

Interviurile cu doi dintre membrii echipei de transplant de la Spitalul SFÂNTA MARIA, chirurgul Narcis Copcă, manager al unității medicale, și anestezistul Laura Popa, șef al secției ATI, dezvăluie piedicile care au stat în calea acestei premiere, convingerea echipei de transplant că operația va fi o reușită și atmosfera din sala de operație pe parcursul celor 7 ore cât a durat transplantul. 

Primul transplant pulmonar din Romnia s-a efectuat după doi ani de zbateri, nervi, nopți nedormite, o luptă acerbă cu defăimarea și obstacolele venite chiar de la vârful sistemului, din interiorul Ministerului Sănătății.

”Am fost vânați, doamnă. Atunci când ai 10-20 de controale de la toate instituțiile statului ca și cum am fi luat un spital să-l mutăm într-o ogradă privată sau am făcut nu stiu ce fărdelegi în transplant”, a declarat managerul Spitalului Sfânta Maria, chirurgul Narcis Copcă, cu referire la momentele grele care au precedat primul transplant pulmonar, o premieră înregistrată în data de 18 aprilie 2018. 

Emisiunea JURNAL DE VIAȚĂ este difuzată de Medika Tv vineri și sâmbătă la ora 16,00.

Citeşte mai multe despre:   Medika TV