Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pragul de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi ridicat la 65 de ani sau eliminat. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Pragul de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi ridicat la 65 de ani sau eliminat. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Un articol de: Raluca Tindeche - 01 Mar 2021, 08:35
Pragul de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi ridicat la 65 de ani sau eliminat. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat, la Antena 3, că a solicitat creșterea pragului de vârstă la 65 de ani pentru administrarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca.

"Pentru dozele de Pfizer și Moderna sunt deja rezervate toate locuri disponibile până în data de 17 aprilie. Dozele sunt deja alocate. Urmează să deschidem noi centre de vaccinare și noi locuri pentru vaccinarea cu dozele AstraZeneca.

Pot spune în premieră că săptămâna trecută am făcut o solicitare oficială către comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și către Agenția Națională a Medicamentului, pentru reevaluarea criteriului de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, având în vedere că au apărut date suplimentare cu privire la eficacitatea indubitabilă a acestui vaccin la persoanele cu vârste peste 55 de ani.

Avem în vedere fie creșterea pragului de vârstă la 65 de ani, fie eliminarea completă. Datele din Marea Britanie, din Scoția, arata eficacitatea foarte bună, de peste 94% în prevenire internărilor și a formelor de grave de boală provocată de COVID-19.

Cred că toate datele recomandă în acest moment această creștere a limitei la 65 de ani sau eliminarea ei.

În marea lor majoritate, dozele AstraZeneca administrate în Marea Britanie au fost folosite la persoane cu vârsta de peste 65 de ani", a spus Valeriu Gheorghiță la Antena 3. 

În prezent, în România, administrarea vaccinului AstraZeneca este recomandată persoanelor cu vârste până la 55 ani.

 Valeriu Gheorghiță a precizat că lista de așteptare pe platforma de programare în vederea administrării vaccinului va fi disponibilă din 15 martie.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță