Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prahova: Alunecare de teren pe o falie de 5 hectare în comuna Vărbilău. Trei locuinţe au fost evacuate (VIDEO)

Prahova: Alunecare de teren pe o falie de 5 hectare în comuna Vărbilău. Trei locuinţe au fost evacuate (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mai 2021, 12:13
Prahova: Alunecare de teren pe o falie de 5 hectare în comuna Vărbilău. Trei locuinţe au fost evacuate (VIDEO) captură video B1 TV Eveniment

O alunecare de teren pune în pericol mai multe locuințe din satul Livadea, comuna prahoveană Vărbilău. Autorităţile au evacuat deja localnicii din apropiere. Din primele informații, se pare că alunecarea de teren se manifestă pe o falie de aproximativ cinci hectar. Cele mai apropiate locuințe se afla la aproximativ 100 de metri. În cele trei locuințe deja evacuate locuiesc patru adulți. Preventiv, ei au plecat la rude. Pompierii se deplasează la locul alunecării cu un echipaj pentru recunoaște si monitorizare, informează B1 TV în Jurnalul orei 12.00, prezentat de Ștefan Pășcuță.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Alunecare de teren într-un sat din Prahova. Trei locuințe evacuate

 

„Alunecarea nu a ajuns încă la locuințe. În prezent se face o evaluare, dar știm cu toții că există această posibilitate dacă terenul nu se va stabiliza. Cele mai apropiate locuințe se află la 100 de metri, cu 4 adulți care stateau acolo. Au plecat la rude ca masură preventivă. Dintr-o evaluare primară putem spune că alunecarea s-a produs pe o suprafață de aproximativ 5 hectare, cu o crăpătură perpendiculară pe albia râului Vărbilău”, a declarat Raluca Vasiloaie de la ISU Prahova.

Echipele de ISU Prahova se află în zonă pentru monitorizare. O comisie cu competențe în pagubele produse de alunecările de teren se va deplasa în decursul zilei de azi în zonă.  

„În aceste momente avem acolo un echipaj care recunoște zona și face monitorizare. Astăzi pleacă și comisia care are competențe în pagubele produse de alunecările de teren și vom vedea cu exactitate care sunt măsurile care se impun. Avem acolo un echipaj pentru monitorizare, zona nu este neapărat delimitată. Alunecarea este într-o zonă extravilană, nu sunt locuințe, drumuri, etc”, a mai spus Vasiloaie.

Autoritățile nu cunosc deocamdată motivele alunecării de teren. 
 Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Citeşte mai multe despre:   alunecare de teren,   locuinte evacuate,   Prahova,   Vărbilău