Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prahova: Scheletul unui fost director, mort în secolul trecut, folosit de elevi la orele de anatomie (VIDEO)

Prahova: Scheletul unui fost director, mort în secolul trecut, folosit de elevi la orele de anatomie (VIDEO)

Un articol de: - 23 Oct 2014, 16:41
Prahova: Scheletul unui fost director, mort în secolul trecut, folosit de elevi la orele de anatomie (VIDEO) Eveniment

Elevii de la școala din localitatea prahoveană Puchenii Moşneni învaţă anatomie pe scheletul unui fost director al şcolii, fost învăţător la începutul secolului trecut.

Alexandru Grigore Popescu a murit în jurul anului 1965 și și-a lăsat scheletul prin testament, ca material didactic, relatează Mediafax. În testament, acesta a scris ca și-a dorit mereu să obțină un schelet pentru lectiile de biologie, însă, cum nu a reușit, își donează propriul schelet în acest scop. Cazul a fost prezentat și într-un articol publicat pe site-ul britanic dailymail.co.uk.

”Se pare că rămăşiţele au fost descompuse într-o baie de acid, iar oasele au fost asamblate şi duse în şcoală”, explică profesorul de istorie Sorin Stanciu.

El a spus că, odată cu oasele, şcoala a primit moştenire de la fostul cadru didactic o serie de caiete cu însemnări, versuri şi cântece pentru copii.

În prezent, oasele fostului profesor sunt ţinute într-o vitrină de sticlă, în spatele sălii în care învaţă elevii de clasa a VIII-a și sunt îngrijite de femeia de serviciu.

Oficialii din Educație au făcut verificări în acest caz și și-au dat acordul ca scheletul fostului profesor să fie folosit în școală.

Profesorii şcolii şi autorităţile locale fac demersuri pentru ca scheletul să rămână şi generaţiilor următoare.

„Am discutat despre ce se poate face pentru mai buna conservare a scheletului. Am luat legătura cu Muzeul Antipa şi cu Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. Trebuie să facem ceva pentru ca această moştenire să nu se piardă”, adaugă profesorul de istorie Sorin Stanciu.

Prahova: Scheletul unui fost profesor, folosit la orele de anatomieCiteşte mai multe despre:   Stiri Prahova