Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prahova: Singurul exemplar de cangur pitic de la Zoo Bucov, devorat de câinii comunitari

Prahova: Singurul exemplar de cangur pitic de la Zoo Bucov, devorat de câinii comunitari

Un articol de: - 28 Aug 2012, 14:27
Prahova: Singurul exemplar de cangur pitic de la Zoo Bucov, devorat de câinii comunitari Foto: zooland.ro Eveniment

La doar câteva luni după ce o femelă cangur de la o grădină zoologică din Prahova a murit muşcată de şobolani, un alt cangur, perechea acesteia, a sfârşit devorat de maidanezi. Este vorba despre un exemplar de cangur pitic care se afla la Grădina Zoologică Bucov, din Ploieşti, şi care a fost găsit mort, marţi dimineaţă, la ora 07.00, informează Agerpres, citat de Hotnews.

Bogdan Toader, directorul Grădinii Zoologice din Ploieşti spune că îngrijitorii au găsit singurul exemplar de cangur pitic existent în Gradina Zoologică Bucov, mort, înconjurat de patru câini comunitari. Conform îngrijitorilor, câinii "erau murdari de sânge la bot".

Se pare că animalele comunitare se aflau în adăpostul cangurului, ceea ce înseamnă că acestea au sărit gardrdul de 1,20 - 1,30 metri, ce înconjoară adăpostul.
 
"Am reuşit să prindem doi dintre cei patru câini şi în mod cert aceştia nu aparţin adăpostului nostru, întrucât nu erau crotaliaţi şi nici înregistraţi la noi", a declarat Bogdan Toader pentru sursa precizată.

Directorul Grădinii Botanice Bucov a mai spus că animalele care au atacat cangurul, sunt, cel mai probabil, dintre cei abandonati la marginea oraşului, de diverşi cetăţeni sau firme care strâng aceşti câini comunitari.

Cangurul care a fost ucis de câini era un mascul de cinci ani şi a fost donat, împreună cu perechea sa, în urmă cu un an şi jumătate, de o persoana care deţine o grădină zoologică particulară.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ploiesti