Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prahova: Un copil a murit la doar două zile după ce medicii l-au trimis acasă, deşi suferea de peritonită şi ulcer perforat (VIDEO)

Prahova: Un copil a murit la doar două zile după ce medicii l-au trimis acasă, deşi suferea de peritonită şi ulcer perforat (VIDEO)

Un articol de: - 15 Oct 2015, 16:42
Prahova: Un copil a murit la doar două zile după ce medicii l-au trimis acasă, deşi suferea de peritonită şi ulcer perforat (VIDEO) Foto: ph-online.ro Eveniment

Caz şocant într-un spital din judeţul Prahova. Un copil de 12 ani a murit la doar două zile după ce medicii l-au trimis acasă, deşi suferea de peritonită şi ulcer perforat, informează B1 TV. Părinţii băiatului îi acuză pe reprezentanţii spitalului de indifirenţă. De partea cealaltă, directoarea spitalului susţine că a făcut tot ce trebuia pentru a-l trata pe copil şi îi acuză pe părinţi că nu au urmat indicaţiile.

Băiatul a ajuns sâmbăta la spitalul din Ploieşti după ce a acuzat dureri puternice de stomac. Aici însă pediatrul care l-a consultat a dat un diagnostic extrem de simplu: balonare. Medicul i-a prescris un regim alimentar şi l-a trimis acasă. După doar două zile copilul se stingea în braţele bunicii sale. Potrivit certificatului de deces, micuţul a murit din cauza unei peritonite acuta şi a unor ulcere multiple perforate.

”Am chemat salvarea, am stat o oră aici până a venit și nu i-a făcut nimic. Mi-a zis că e balonat, e gras, are 60 de kg și i-am zis <> a zis <>  și mi-a zis să plec acasă, și eu am plecat acasă și ieri mă sună mama. L-am gasit mort jos, atât știu, mai mult nu mai știu”, a spus mama băiatului.

”Văzând ca sunt o familie mai amarâtă nu prea au fost băgați în seamă. Au stat vreo două ore după care i-au zis că are o balonare în stomac și l-au trimis acasă. La nici 24 de ore baiatul s-a simțit foarte rău și, vă dați seama, a murit pentru că ei nu au știut ce să îi facă”, acuză unchiul băiatului.

”Doamna doctor care l-a consulat are copil? Doar atât să se gândească, dacă floarea ei din casă ar avea ceva și ar duce copilul la spital și l-ar trimite acasă și ar muri în casa cu bunicii, ar mai putea să facă ceva pentru el? Acum pe 29 era ziua lui, trebuia să îi facem ziua, nu trebuia să facem înmormântare”, a spus mătușa sa.

Directoarea spitalului susține că a făcut tot ce se putea pentru copil.

”Avea parametrii normali, respirație normală, tensiune normală, fără febră, am examinat copilul, avea un abdomen meteorizat sensibil la palpare. Nu mai fusese bolnav. Am întrebat ce a mâncat și mi-au zis mâncare de cartofi. I-am făcut tratatement de urgența pentru durere, și i-am dat drumul acasă cu recomandări de regim alimentar de curățare digestiva. Am zis că dacă ceva nu e în regulă să revină. Atât puteam în momentul ăla. Ieri am aflat și eu că a fost un incident grav”, a afirmat aceasta.Citeşte mai multe despre:   Stiri Ploiesti,   Deces,   malpraxis