Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Prânz oferit de Viorica Dăncilă”, exact unde a fost depus acum un an trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (VIDEO)

”Prânz oferit de Viorica Dăncilă”, exact unde a fost depus acum un an trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 11:35
 ”Prânz oferit de Viorica Dăncilă”, exact unde a fost depus acum un an trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (VIDEO) Eveniment

Cu ocazia vizitei oficiale făcute de preşedinetele Parlamentului European, Antonio Tajani, altături de o declegaţi de oficiali, la Bucureşti, Guvernul a organizat un ”prânz oferit de Viorica Dăncilă”.

Locul ales însă de Guvern este unul cel puţin ciudat. Masa mare a fost pusă exact în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în locul unde în urmă cu un an era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai.

Casa Regală a condamnat și în trecut astfel de acțiuni, Regele Mihai considerând ca Sala Tronului este un simbol al Statului.

În imaginile postate de Guvern de la eveniment, se vede cum de-o parte a mesei, lungă de peste 15 metri, stau așezați miniștrii cabinetului Dăncilă.

Oficial, acest eveniment a fost numit ”prânz de lucru”. Prânzurile de lucru sunt practicate în diplomație și în politică, iar la aceste evenimente oficialii discută în timp ce iau masa, iar mancarea constă într-un aperitiv, un fel principal și desert.

În urmă cu mai puțin de un an, în decembrie 2017, prin fața catafalcului din Sala Tronului, pe care era depus sicriul cu Regele Mihai, au trecut zeci de mii de români care și-au luat rămas bun de la ultimul Rege al României.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Decizia Guvernului este cu atât mai surprinzătoare cu cât, exact sub Sala Tronului în Palatul Regal este Sufrageria Regală, o încăpere de dimensiuni impresionante, construită exact pentru recepții și evenimente. 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila