Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Precizările Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti: Patru procurori se aflau în localul din Centrul Vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului

Precizările Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti: Patru procurori se aflau în localul din Centrul Vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Ian 2021, 21:30
Precizările Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti: Patru procurori se aflau în localul din Centrul Vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti face precizări în cazul persoanelor care au fost găsite vineri seară la un local din Capitală, printre acestea aflându-se adjunctul Poliţiei Capitalei, mai mulți procurori și o persoană care trebuie să fie în carantină. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, ”patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului”, informează G4 Media. De asemenea, reprezentanții Parchetului menționează că procurorii nu participau la o petrecere privată.

 

Patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București s-au aflat în localul din Centrul Vechi

 

”Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată. În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment”, se arată în comunicatul citat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti mai menționează că polițiștii care au făcut verificări la local i-au legitimat pe procurori în jurul orei 19.00, controlul vizându-i și pe ceilalți clienți.

”La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei. În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

27 de persoane au fost identificate de poliţişti, vineri seară, la localul din Centrul Vechi al Capitalei. Printre ele și un bărbat din Călăraşi care ar fi trebuit să stea în carantină, dar și comisarul Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei.

 

Lucian Bode: Nu tolerez nicio abatere de la Lege

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

O reacție în acest caz a venit și din partea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Acesta a precizat că nu tolereazănicio abatere de la lege, indiferent de funcția pe care o ocupă persoana care comite abaterea.

”Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului”, a precizat Lucian Bode.