Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prefectul Capitalei: În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă. Spitalul Colentina va trata doar pacienţi cu COVID-19

Prefectul Capitalei: În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă. Spitalul Colentina va trata doar pacienţi cu COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 18 Oct 2020, 20:48
Prefectul Capitalei: În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă. Spitalul Colentina va trata doar pacienţi cu COVID-19 Foto: Hepta.ro Eveniment

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat, duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu coronavirus. Acesta a mai precizat că Spitalul Colentina va funcţiona în totalitate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Declarațiile vin în contextul în care situația din București privind epidemia este cea mai gravă. Capitala a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori, prin urmare sunt așteptate noi restricții.

 

Gheorghe Cojanu: În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI

 

„În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, mâine Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Asta este o veste îmbucurătoare”, a declarat Gheorghe Cojanu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că situația ajunsese destul de gravă, unii pacienți COVID-19 fiind transportați la spitale din afara Bucureștiului, căci aici nu mai erau locuri.

„La terapie intensivă încă nu se ştie exact numărul, se fac eforturi pentru a fi cât mai multe locuri la terapie intensivă. (...) Tot în legătură cu acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias, să asigure aceste cadre medicale”,  a spus Cojanu, la Digi 24.

 

Se pregătesc noi măsuri anti-coronavirus la nivelul Capitalei 

 

Gheorghe Cojanu a mai anunțat că luni se va întruni Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta despre noile măsuri anti-coronavirus la nivelul Bucureștiului. Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Capitala a depășit, duminică, pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Prefectul Capitalei a susținut că măsurile ce vor fi discutate la CMSU nu sunt blânde. 

Cojanu a mai precizat că ședința CMSU va avea loc și dacă mâine rata de infectare va scădea sub pragul de 3.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi urmați parcurși pașii procedurali în astfel de cazuri: „Intrarea în vigoare a măsurilor aferente depăşirii pragului de 3 la mie se face după ce CMSU va face constatarea depăşirii pragului şi implicit va anunţa măsurile. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”.