Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prefectul Capitalei: Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de 3 cazuri la mie. Supraveghem rata de incidență a infectărilor cu coronavirus / Ce restricții ar putea fi relaxate în București (VIDEO)

Prefectul Capitalei: Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de 3 cazuri la mie. Supraveghem rata de incidență a infectărilor cu coronavirus / Ce restricții ar putea fi relaxate în București (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Ian 2021, 11:23
Prefectul Capitalei: Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de 3 cazuri la mie. Supraveghem rata de incidență a infectărilor cu coronavirus / Ce restricții ar putea fi relaxate în București (VIDEO) Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că și joi rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus s-ar menține sub trei la mia de locuitori, iar în aceste condiții, dacă tendița se va păstra și în următoarele zile, ar urma să fie convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care să ia o decizie cu privire la ridicarea unora dintre restricțiile care sunt în vigoare în acest moment în București.

 

Traian Berbeceanu, despre posibila relaxare a restricțiilor din Capitală 

 

”Veștile bune sunt că și astăzi suntem sub pragul de trei la mie. Reglementările normative aflate în vigoare prevăd faptul că urmează să supraveghem rata de incidență a infectărilor în următoarele 48 de ore și dacă informațiile că astăzi suntem sub trei la mie se confirmă și mâine vom avea o tot sub trei la mie, vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm mai multe măsuri, atât cât ne permit reglementările aflate în vigoare.

Este vorba de permiterea funcționării cu o capacitate de maximum 30% a instituțiilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor cu public. De asemenea, este vorba de redeschiderea activităților la interior a resuaturantelor, barurilor, cafenelelor, în limita a maximum 30% din capacitatea fiecărei unități și totodată, de permiterea activităților cu publicul până în limita a 30% în spațiul destinat a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a spus Traian Berbeceanu, într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce spune prefectul Capitalei despre redeschiderea școlilor în București 

 În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

În ceea ce privește programul de funcționare a magazinelor, care acum se închid la ora 21.00, prefectul Capitalei a precizat: ”Această măsură prin care s-a stabilit orarul magazinelor a fost adoptată prin Hotărârea de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă la nivel național, iar Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență este o putere normativă inferioară Hotărârii de Guvern și nu putem interveni față de aceste măsuri”.

Cu alte cuvinte, dacă rata de infectare cu coronavirus de va menține în continuare sub rata de trei la mie, din 8 februarie, școlile ar putea fi deschise în Capitală în scenariul galben. Întrebat dacă unitățile de învățământ din București sunt pregîtite pentru revenirea elevilor în bănci, Traian Berbeceanu a răspuns: ”Da, așa cum a precizat și domnul președinte, începând cu 8 februarie, dacă vom rămâne în scenariul galben, grădinițele, ciclul gimnazial și anii terminali vor participa la cursuri față în față, iar restul elevilor la învățământ online. (...) Credem că școlile sunt pregătite la nivelul Municipiului București. Este și timpul necesar pentru a se face ultimele pregătiri”.

 

Citeşte mai multe despre:   Traian Berbeceanu,   coronavirus