Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prefectul de Argeș, decizii de ultimă oră: Masca ar putea deveni obligatorie în județ și în spațiul deschis

Prefectul de Argeș, decizii de ultimă oră: Masca ar putea deveni obligatorie în județ și în spațiul deschis

Un articol de: Laura Vasile - 27 Iul 2020, 15:33
Prefectul de Argeș, decizii de ultimă oră: Masca ar putea deveni obligatorie în județ și în spațiul deschis Eveniment

Prefectul Emanuel Soare a anunțat într-o conferință de presă că există posibilitatea ca purtarea măștii să devină obligatorie și în spațiul deschis, în locuri aglomerate. Propunerea va fi luată în discuție în cadrul ședinței de marți a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și vine în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, era așteptată carantinarea 12 localități din județul Argeș.

“Noi nu ne dorim izolarea sau carantinarea anumitor localități pentru că aceste măsuri nu pot fi, în sine, decât o ultimă soluție, după ce toate celelalte se vor fi aplicat. Să purtăm mască, să pastrăm distanța și să ne spălăm mai des cu apă și săpun. Nu ne dorim să izolăm oamenii acasă iar la sfârșitul acestei perioade de carantinare să nu fi învățat nimic. Este nevoie de o mobilizare mai mare a tuturor instituțiilor, publice, o mobilizare și o implicare mai mare a autorităților locale și sperăm că populația va percuta și va adopta aceste comportamente pentru că virusul nu va pleca astăzi, sau mâine, sau la sfârșitul anului…și trebuie să fim pregătiți.

Dar din feedback-ul instituțiilor, autorităților de control, primari, cetățeni, nu avem în acest moment, date care sa ne conducă spre aceste ultime măsuri privind carantină și izolare. Mâine avem toate datele și le vom analiza în Comitetul Județean de Urgență. Voi propune un set suplimentar de măsuri restrictive care se adaugă deja celor existente. Săptămâna trecută am introdus restricții privitor la terase și vom stipula foarte clar că și evenimentele private care se desfășoară în aceste localuri vor trebui să se adapteze, vom propune măsuri care vizează o generalizare a portului măștii.

Vom merge pe ideea că masca devine obligatorie acolo unde se întâlnesc mai mult de două persoane, indiferent că este spațiu public sau este spațiu închis, pentru că în acest context în care economia trebuie să funcționeze, populația trebuie să se miște, să prevenim aceste focare, posibile puncte vulnerabile. Vorbim de aglomerările din mijloacele de transport public, aglomerările în mijloacele de navetă, de tip maxi taxi, la schimbul de ture în cadrul companiilor care lucrează pe schimburi, cele de la la terase, cluburi sau în spațiile publice, zonele centrale, zonele de parcuri, acolo unde oamenii se adună”, a declarat Emanuel Soare, potrivit jurnaluldearges.ro.

 

Premierul Ludovic Orban: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spații foarte aglomerate

 

Și premierul Ludovic Orban a anunțat că măștile ar putea deveni obligatoirii în aer liber, în spațiile aglomerate. „Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”.

 

Argeș, pe podium la numărul de infectări

 

În ultimele zile, Argeșul s-a aflat în topul județelor unde a crescut numărul de infectări. În ultimele 24 de ore, 129 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, ridicând totalul la 2814 cazuri. Județul a fost depășit doar de București, cu 167 de cazuri noi și județul Dâmbovița, cu 131.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

 

 

Citeşte mai multe despre:   masca obligatorie spatiul deschis