Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prefectul județului Suceava cere numirea unui nou director la DSP: Cel pus de minister e în concediu medical

Prefectul județului Suceava cere numirea unui nou director la DSP: Cel pus de minister e în concediu medical

Un articol de: George Lupu - 21 Mai 2020, 18:33
Prefectul județului Suceava cere numirea unui nou director la DSP: Cel pus de minister e în concediu medical Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Eveniment

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a precizat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să numească un alt director la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, după ce Manuela Trifan a revenit pe funcția de execuție ocupată prin concurs ca urmare a încetării exercitării cu caracter temporar a functiei publice de director executiv la DSP Suceava.

Solicitarea prefectului vine în contextul în care medicul dentist Cătălin Graur, numit de ministrul Nelu Tătaru, din data de 20 mai, director executiv al DSP Suceava, este în concediu medical şi nu poate să își exercite funcția.

Mai mult, Cătălin Graur a fost director al DSP Vrancea până pe 13 aprilie, când a fost suspendat din funcţie de ministrul Nelu Tătaru, pe motiv de gestionare proastă a activităţii epidemiologice.

 

Manuela Trifan, schimbată de la conducerea DSP Suceava

 

Grupul de Comunicare Strategică a precizat marți seara că Manuela Trifan nu a fost demisă, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, ci a revenit pe funcția de execuție ocupată prin concurs ca urmare a încetării exercitării cu caracter temporar a functiei publice de director executiv la DSP Suceava.

De asemenea, sunt 4 cazuri în care directorii executivi au fost suspendați pe perioada starii de urgență pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Aceste cazuri se referă la județele Vrancea, Argeș, Caraș-Severin și Vâlcea.

Presa locală a anunțat că Direcția de Sănătate Publică Suceava a rămas fără conducere după ce medicul Manuela Trifan a primit decizia de încetare a mandatului de interimat pe care îl avea la DSP.  Informaia a fost confirmată pentru obiectivdesuceava.ro de către Manuela Trifan.

”Am primit o hârtie din care reiese că de mâine trebuie să mă întorc la Iași. Aștept și ordinul de Ministru și mă voi conforma cu mare bucurie”, a menționat medicul Manuela Trifan.

Încetarea mandatului ar fi avut legătură cu faptul că Manuela Trifan a facut public faptul că la Suceava s-au raportat testele pozitive ca fiind persoane infectate cu Covid 19, chiar dacă o persoană a făcut un test de mai multe ori.

 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România

 

În judeţul Suceava, în prezent mai sunt în evoluţie 550 de cazuri, dintr-un total de 3.472 de cazuri COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că au fost confirmate 198 de noi cazuri de coronavirus în România. Astfel, numărul total al infectărilor a ajuns la 17.585. Sunt 10.581 persoane vindecate, dar și 203 încă internate la Terapie Intensivă. 9.800 de români sunt în carantină instituționalizată, iar alți aproape 40.000 în izolare la domiciliu. Bilanțul deceselor provocate de epidemie a ajuns la 1.151. În Diaspora, 3.026 de conaționali au fost depistați pozitiv, iar 105 au murit din cauza infecției.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Suceava,   DSP