Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ultimele pregătiri înainte de parada de Ziua Naţională: Care va fi programul marelui eveniment (VIDEO)

Ultimele pregătiri înainte de parada de Ziua Naţională: Care va fi programul marelui eveniment (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 15:25
Ultimele pregătiri înainte de parada de Ziua Naţională: Care va fi programul marelui eveniment (VIDEO) Eveniment

Mii de militari au bătut sâmbătă pasul de defilare în Capitală pentru ca, de Ziua Naţională, parada să arate impecabil. La eveniment vor fi aduse sute de maşinării de război, de la tancuri şi avioane, până la transportoare blindate de ultima generaţie. Studenţi şi veterani deopotrivă, vor defila în uniforme de epocă, purtate în cele două războaie mondiale. Anul acesta, în Bucureşti, 4.000 de militari vor defila la Arcul de Triumf, cu peste 200 de mijloace tehnice, iar pe deasupra vor trece 50 de aeronave.

Anul acesta parada incepe la ora 10.00. Cei peste patru mii de militari care vor trece pe sub Arcul de Triumf de 1 decembrie au repetat fiecare mişcare. La ora 9 dimineaţa, detaşamentele au primit comanda pentru o primă defilare. Au fost 2 în total, până când comandantul paradei s-au asigurat că totul se desfăşoară cu precizie milimetrică. Vorbim despre generalul locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. În urmă cu 100 de ani, bunicul său a luptat în Primul Război Mondial, iar tatăl său în Cel de-Al Doilea Război Mondial.

Bucureştenii vor putea vedea sub Arcul de Triumf şi vehiculele blindate Piranha 5. Echipamentele aparţin armatelor străine invitate la paradă, însă vor intra în dotarea Armatei Române de anul viitor. 

Un număr de 500 de militari străini vor participa la paradă, de doua ori mai multi faţă de anii trecuţi. Soldaţii vin din 20 de ţări.

Parada va fi încheiată, însă, de o cavalerie a militarilor în rezervă care vor purta uniforme de acum 100 de ani.  

Cei care nu vor sa se lupte cu traficul, de Ziua Naţională, trebuie să fie atenţi la restricţii.

De la 4 dimineaţa, pe 30 noiembrie şi până la ora 16, pe 1 decembrie, circulaţia este închisă total pe şoseaua Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, inclusiv arterele din zonă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?