Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră: Canalul pro-Trump OAN, interzis de Youtube timp de o săptămână

Premieră: Canalul pro-Trump OAN, interzis de Youtube timp de o săptămână

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Noi 2020, 08:10
Premieră: Canalul pro-Trump OAN, interzis de Youtube timp de o săptămână Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn Eveniment

Youtube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OAN) de a mai posta videoclipuri noi timp de o săptămână, scrie independent.co.uk. Este pentru prima dată când platforma intervine împotriva canalului pro-Trump, care refuză să recunoască victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale şi alimentează zvonurile de fraudă electorală.

 

Canalul pro-Trump OAN, interzis de Youtube

 

„După o analiză atentă, am eliminat un videoclip al OAN şi le-am dat un avertisment pentru încălcarea regulilor noastre privind dezinformarea în materie de COVID-19, care interzic conţinutul ce susţine că există o vindecare garantată", spune Ivy Choi, purtătorul de cuvânt al YouTube.

În paralel, preşedintele OAN, Charles Herring, a declarat pentru AFP că, de mai multe săptămâni, canalul său a avut una din cele mai bune zece audienţe ale televiziunilor prin cablu la nivel naţional, luând în calcul toate programele.

După trei avertismente, canalul va fi eliminat. Mai mult, acesta va trebui să demonstreze că a rezolvat problemele raportate pentru a-și putea monetiza din nou videoclipurile.

În acest context, YouTube a mai  reamintit eforturile sale de combatere a dezinformării legate în special de pandemie, prin retragerea a 200.000 de videoclipuri înşelătoare pe această temă.

 

Donald Trump a început procesul de tranziție către Administrația Joe Biden

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Deși a acuzat fraude electorale la numărarea voturilor din mai multe state-cheie și a avut diverse demersuri în Justiție pentru a demonstra acest lucru, Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, a dat undă verde procesului de tranziţie spre Administrația Biden.

Până la urmă, președintele ales al SUA a reușit să-și asigure victoria în mai multe state intens disputate, precum Pennsylvania, Arizona, Georgia și Michigan.

Însă republicanul Donald Trump, nu a recunoscut nici acum victoria adversarului său, democratul Joe Biden, în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie și a promis să continue „lupta dreaptă”, demersurile sale în justiţie, pentru a demonstra diverse fraude pe care le acuză.

Totuși, Administrația Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele-ales al SUA, pentru ca echipa de tranziţie a democratului să primească informaţii clasate top-secret şi să existe discuții între echipele mixte la nivel de ministere.

„Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand” ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă „ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Citeşte mai multe despre:   YouTube,   Donald Trump