Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră de Ziua Națională: Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului (VIDEO)

Premieră de Ziua Națională: Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului (VIDEO)

Un articol de: - 15 Noi 2014, 16:13
Premieră de Ziua Națională: Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Premieră de Ziua Naţională a României. Parada de 1 Decembrie din Capitală nu va mai avea loc la Arcul de Triumf, ci în faţa Palatului Parlamentului.

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani evenimentul va fi organizat în Piaţa Constituţiei. Totul din cauza faptului că Arcul de Triumf este în renovare. Refacerea monumentului costă peste 30 de milioane de euro, iar autorităţile au considerat că este nepotrivit ca militarii să defileze prin faţa unui şantier.

Arcul de Triumf a fost construit în 1921 şi semnifică victoria armatei române în Primul Război Mondial.

În 1935, monumentul a fost ridicat în forma actuală şi, până anul trecut, nu s-a mai început restaurarea lui. Părerile oamenilor sunt împărţite având în vedere că anul acesta parada de 1 Decembrie va fi în Piaţa Constituţiei.

Guvernul a alocat 4 milioane de lei pentru finantarea activităţilor de 1 Decembrie. Suma va fi împărţită Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Jandarmeriei Române.

Anii trecuţi, ceremoniile militare au fost tot mai modeste şi asta pentru că nu s-au găsit prea multe fonduri. De data aceasta, Guvernul ar putea aproba bani pentru defilari de Ziua Naţională din aproape toate marile oraşe din ţară.

Parada de 1 Decembrie va avea loc în fața Palatului Parlamentului


Citeşte mai multe despre:   1 Decembrie,   Palatul Parlamentului