Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră în chirurgia toracică din România: Intervenția chirurgicală, executată de medicii de la Spitalul Militar Central

Premieră în chirurgia toracică din România: Intervenția chirurgicală, executată de medicii de la Spitalul Militar Central

Un articol de: - 05 Apr 2016, 13:48
Premieră în chirurgia toracică din România: Intervenția chirurgicală, executată de medicii de la Spitalul Militar Central Eveniment

Premieră în chirurgia toracică din România. La Spitalul  de Urgență Militar Central "Carol Davila" București s-a realizat la finele lunii trecute o intervenție chirurgicală de rezecție a unui segment tumoral mare folosind un nou dispozitiv medical care asigură reducerea la minim a riscului de apariție a complicațiilor post-operatorii de tip sângerări, infecții, fistule, pierderi de aer sau lichide și reducerea necesarului de transfuzie, transmite.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată la un pacient în vârstă de 76 de ani, cunoscut şi cu multiple comorbidităţi associate (Diabet zaharat; Hipertensiune arterială esenţială; Cardiomipatie ischemică) la care în urmă cu două săptămâni a fost decelată, în urma examenelor clinice şi paraclinice, o formaţiune tumorală excavată pulmonară dreaptă cu diametrul de 67/35 mm.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Militar Central "Carol Davila", datorită atât procedurilor chirurgicale pentru care a optat echipa de medici condusă de colonel medic dr. Constantin Grozavu, medic primar Chirurgie toracică și Chirurgie generală, cât și a tehnicii și dispozitivelor medicale de ultimă generație, operația s-a desfășurat fără evenimente care ar fi putut pune în pericol viața pacientului.

“În chirurgia toracică, una dintre cele mai frecvente complicaţii care poat surveni, în timpul actului chirurgical şi, ulterior, post-operator, cu potenţial crescut de morbiditate, este pierderea prelungită de aer. În acest sens, utilizarea acestui dispozitiv de aplicare a  soluţiilor de fibrină au permis întărirea/ securizarea hemostazei, sigilarea punctelor şi liniilor de sutură, precum şi umplerea, într-un interval extreme de scurt de timp de la aplicare (aprox. un minut), a defectelor de ţesut (inclusiv a traiectelor de fistulă).

Rezecţia segmentului tumoral şi ulilizarea dispozitivului aplicare a soluţiei de fibrină au asigurat reducerea la minim a riscului de apariţie a complicaţiilor post-operatorii de tip: sângerări, infecţii, fistule, pierderi de aer sau lichide şi reducerea necesarului de transfuzie. A doua zi post-operator, pacientul a intrat în regim de viaţă cvasinormal prin: mobilizare precoce; hidratare şi alimentare normală, iar antibioterapia profilactică a fost redusă la 24 de ore”, spun medicii.

La acest moment, pacientul este într-o stare clinică foarte bună, datorită confortului psihic determinat de reuşita intervenţiei chirurgicale şi rapididăţii procesului de recuperare şi integrare în viaţa socială.

 

 

 Câți BANI câștigă actorii din serialul Las Fierbinți. SURPRIZĂ, CINE este CEL MAI BINE PLĂTIT