Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră în lume! A fost lansat primul program de masterat pentru studii rome, la Brașov

Premieră în lume! A fost lansat primul program de masterat pentru studii rome, la Brașov

Un articol de: - 21 Iul 2016, 18:26
Premieră în lume! A fost lansat primul program de masterat pentru studii rome, la Brașov foto: voceatransilvaniei.ro Eveniment

Primul program de masterat pentru studii rome din lume a fost lansat la Brașov, iar acest program se adresează tuturor absolvenților de învățământ superior care vor să afle mai multe despre problematica politicilor publice referitoare la grupurile vulnerabile, în special comunitățile rome, arată agerpres.ro.

"Este un program unic în lume și pentru prima dată când se întâmplă un master pentru studii rome în care masteranzii vor învăța despre această comunitate într-un mod foarte complex, în toate dimensiunile problematicii rome, în așa fel încât să furnizăm apoi oameni bine pregătiți pentru a dezvolta aceste comunități. Este un pas firesc în România, pentru că avem un număr mare de studenți absolvenți din această comunitate, undeva la 7.000 de persoane. Acest program de masterat poate fi urmat nu numai de tineri absolvenți de studii superioare romi, ci și de absolvenți neromi, interesați de această problematică. Masterul se adresează tuturor, fără niciun fel de bariere, bineânțeles trebuie să treacă un examen", a declarat secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Ciprian Necula.

Programul de masterat este foarte bogat în oferta educațională, având o abordare multidisciplinară din perspectivă sociologică asupra comunității rome, una de dezvoltare comunitară, atât pe politici publice, cât și despre istorie, etnografie, abordare europeană pentru această comunitate, mai arată sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   premiera,   Stiri Brasov