Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră în România: Academia de Poliție nu mai are dreptul să acorde titlul de doctor

Premieră în România: Academia de Poliție nu mai are dreptul să acorde titlul de doctor

Un articol de: Andrei Vlad - 26 Oct 2020, 12:27
Premieră în România: Academia de Poliție nu mai are dreptul să acorde titlul de doctor Sursa Foto: MAI Eveniment

Academia de Poliție București a pierdut dreptul de a mai acorda titlul de doctor. Ordinul a fost semnat de minsitrul Educației, Monica Anisie. 

Academia de Poliție este prima universitate din țară față de care se ia o asemenea măsură. Mai multe informații pe marginea acestui subiect a oferit jurnalistul Emilia Șercan. 

„Nu se poate contesta ordinul ministrului, este o decizie executorie. În momentul de față, Academia de Poliție a rămas fără acreditarea pentru cele două școli doctorale pe care le avea, Școala Doctorală de Drept și Școala Doctorală în Ordine Publică și Siguranță Națională. Despre cea de-a doua aș putea spune că este unică în lume, ea de fapt nu acoperă un domeniu științific, ci un concept care ține de siguranța și securitatea populației. Acest concept a fost transformat abuziv în obiect de studiu în domeniul științific, în care s-au acordat aproape 350 de titluri de doctor în ultimii 17 ani. 

Ordinul a intrat în vigoare din momentul în care a fost semnat, pe 23 octombrie, în cursul zilei de vineri. A fost semnat de ministrul Monica Anisie și acum, tot ceea ce trebuie să se întâmple, este ca Academia de Poliție să armonizeze cerințele din ordin (...)", a declarat jurnalistul Emilia Șercan, pentru B1 TV. 

Tezele de doctorat obținute din 2011 vor fi reverificate, iar activitatea didactică, respectiv științifică a intituției va intra în atenția Ministerului Educației, Ministerului de Interne, CNATDCU și ARACIS. 

Citeşte mai multe despre:   Academia de Politie,   educatie,   doctorat