Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră la Vatican: Papa a vorbit cu astronauţii de la Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Premieră la Vatican: Papa a vorbit cu astronauţii de la Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Un articol de: - 22 Mai 2011, 11:38
Premieră la Vatican: Papa a vorbit cu astronauţii de la Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO) Eveniment

Papa Benedict al XVI-lea a vorbit, sâmbătă, cu astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) și cu cei ajunşi miercuri, cu naveta Endeavour, aceasta fiind prima conversaţie a unui papă cu astronauţi aflaţi în spaţiu, informează foxnews.com.
Timp de aproximativ un sfert de oră, Papa a vorbit cu 12 astronauţi pe care i-a putut vedea din Sala Faconi a Bibliotecii Vaticanului. Această conversație a fost o premieră pentru Sfântul Scaun, fiind organizată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), de unde doi astronauţi - italienii Paolo Nespoli şi Roberto Vittori - lucrează la bordul ISS.

"Dragi astronauţi, sunt foarte bucuros că am această şansă extraordinară de a sta de vorbă cu voi în timpul misiunii voastre şi sunt recunoscător în special pentru că sunteţi aşa de mulţi, pentru că ambele echipaje se află acum la bordul staţiei spaţiale", a spus Papa în engleză, având un text pregătit, când a intrat în direct cu ISS.

Papa Benedict al XVII-lea şi-a exprimat totodată admiraţia pentru toţi cei care fac posibilă această misiune spaţială şi i-a încurajat pe toţi să o încheie în siguranţă şi cu succes.

"Explorarea spaţiului este o aventură ştiinţifică fascinantă. Ştiu că vă perfecţionaţi echipamentul pentru a continua cercetarea ştiinţifică şi a studia radiaţiile care vin din spaţiu. Dar cred că este şi o aventură pentru spiritul omenesc. Un stimulent puternic pentru a reflecta asupra originilor şi destinului universului şi omenirii", a spus Benedict al XVI-lea.

Papa i-a întrebat pe astronauţi dacă se gândeasc la aceste lucuri şi dacă se roagă la Dumnezeu.

"Când avem un moment liber să ne uităm în jos, frumuseţea planetei noastre ne învăluie sufletul...îmi învăluie sufletul", a spus Roberto Vittori. "Şi mă rog. Mă rog pentru mine, pentru familiile noastre, pentru viitorul nostru", a adăugat acesta..

Papa i-a mai întrebat pe astronauţi dacă au observat vreun fenomen care ar trebui să îi facă pe oameni mai atenţi la protejarea mediului înconjurător.

"Pe de-o parte, vedem cât de frumoasă este planeta noastră, dar pe de altă parte vedem foarte clar şi cât este de fragilă. Atmosfera, de exemplu, atunci când este văzută din spaţiu, este subţire ca hârtia. Şi când te gândeşti că acest strat subţire ca hârtia este singurul lucru care separa toate vieţuitoarele de vid şi care ne protejează, te trezeşte la realitate", a spus Ron Garan, de la NASA.

Întrebaţi de Papă care ar fi cel mai important mesaj pe care l-ar transmite la întoarcerea pe Pământ, unul dintre membri echipajului a vorbit despre "explorare" şi "coperare".

"Putem privi în jos şi vedea planeta noastră frumosă creată de Dumnezeu şi care este cea mai frumoasă planetă din tot sistemul solar. Totuşi, dacă privim în sus, vedem restul universului. Iar restul universului ne aşteaptă să îl explorăm. Staţia Spaţială Internaţională este doar un simbol, un exemplu de ce pot face oamenii când lucrează împreună constructiv", a spus astronautul.

Naveta spaţială Endeavour a fost lansată luni, pentru ultima ei misiune în spaţiu şi s-a conectat miercuri la ISS. Aceasta este ultima misiune a nevetei Endeavour şi penultima misiune a unei navete spaţiale americane, înainte de retragerea acestora din circulaţie.

 

Papa a vorbit cu astronauţii aflați în spațiu
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Statia Spatiala Internationala,   Vatican,   papa,   Papa Benedict al XVI-lea,   NASA