Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Premieră medicală în Franța datorită unei românce: Dr. Angela Sirigu a condus echipa de medici care au trezit un bărbat ce era în comă de 15 ani (FOTO)

Premieră medicală în Franța datorită unei românce: Dr. Angela Sirigu a condus echipa de medici care au trezit un bărbat ce era în comă de 15 ani (FOTO)

Un articol de: - 26 Sep 2017, 18:51
Premieră medicală în Franța datorită unei românce: Dr. Angela Sirigu a condus echipa de medici care au trezit un bărbat ce era în comă de 15 ani (FOTO) Foto: evz.ro Eveniment

Medicul de origine română, Angela Sirigu a reușit o perfomanță uluitoare alături de echipa sa de medici din Franța pe care a condus-o. Mai exact, a trezit un tânăr în vârstă de 35 de ani din starea de comă în care se afla de 15 ani, potrivit 3dots.

Angela Sirigu, cercetătoare la Institutul de științe cognitive ''Marc Jeannerod'' a realizat în premieră împreună cu echipa sa de medici o operație de stimulare a nervului vag.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Starea bărbatului a rămas neschimbată de 15 ani și nu răspundea la niciun stimul, iar ochii îi erau închiși în cea mai mare parte a zilei. Când îi deschidea, privea într-un punct fix.

“Am fost teribil de fericiţi când am văzut că reacţionează”, a spus Dr. Sirigu.

“Pacientul acesta este copilul nostru, al echipei. Ne-am ataşat foarte tare de el, pentru că a fost primul nostru pacient.
Chiar dacă avea privirea îndreptată spre mine, ştiam clar că nu mă vede, se uită în gol”, a mai spus doctoriţa Sirigu.

“Ochii i se mişcau că şi cum m-ar fi urmărit cu privirea. A început să răspundă la solicitări, cum ar fi aceea de a se întoarce de pe partea stânga, pe partea dreapta. Când un medic l-a rugat să zâmbească, bărbatul  a reacţionat prompt, ridicându-şi obrazul stâng”, a relatat doctoriţa.

“Când echipa i-a pus muzica favorită, a compozitorului francez Jean-Jacques Goldman, pacientului au început să-I curgă lacrimi pe obraz. E posibil să fie o coincidenţă, dar de ce a plâns tocmai ascultând muzică preferată? Este foarte clar că este vorba de o reactie emoţională”, a spus Sirigu. 

Citeşte mai multe despre:   comă,   echipa