Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PREMIERĂ: SRI organizează un exerciţiu de SECURITATE cibernetică. Peste 60 de instituţii îşi vor testa rezistența la HACKERI

PREMIERĂ: SRI organizează un exerciţiu de SECURITATE cibernetică. Peste 60 de instituţii îşi vor testa rezistența la HACKERI

Un articol de: - 15 Mai 2017, 07:22
PREMIERĂ: SRI organizează un exerciţiu de SECURITATE cibernetică. Peste 60 de instituţii îşi vor testa rezistența la HACKERI Eveniment

Serviciul Român de Informaţii (SRI) organizează în premieră, de luni până miercuri, un exerciţiu național de securitate cibernetică, datele obţinute urmând să fie folosite pentru dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la astfel de incidente, anunță News.ro.

Potrivit SRI, prima ediţie CyDEx17, exerciţiu naţional live de securitate cibernetică, se va desfăşura în poligonul cibernetic al Centrului Naţional Cyberint, creat şi personalizat special pentru acest exerciţiu, şi vizează evaluarea modului în care peste 60 de instituţii publice şi private participante gestionează incidentele cibernetice şi răspund la un eventual atac cibernetic. 

Instituţii din sectoare publice şi private îşi vor testa şi antrena competenţele şi modalităţile de răspuns în cazul unor incidente cibernetice, vor partaja informaţii cu privire la acestea, într-o manieră rapidă şi eficientă, coordonându-şi capacităţile de apărare.

SRI a precizat că exerciţiul va permite dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la incidente/atacuri cibernetice.

Exerciţiul de securitate cibernetică este organizat de SRI în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Informaţii Externe, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 

Peste 200.000 de victime, mai ales instituţii, din cel puţin 150 de ţări au fost afectate de un atac cibernetic masiv la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit Europol, atacul s-a propagat foarte rapid, iar numărul victimelor ar putea să crească luni, după ce oamenii se vor întoarce la muncă şi îşi vor poni computerele.

Acest atac, care a început vineri, a afectat, între alţii, spitale britanice, constructorul francez de automobile Renault, inclusiv uzinele Dacia de la Mioveni, sistemul bancar rus, grupul american FedEx sau universităţi din Grecia şi Italia. Una dintre ţinte a fost şi Ministerul român al Afacerilor Externe.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   hacker