Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preoții reținuți în Grecia pentru furtul mâinii Sfântului Haralambie, suspendați de Patriarhia Română

Preoții reținuți în Grecia pentru furtul mâinii Sfântului Haralambie, suspendați de Patriarhia Română

Un articol de: - 08 Oct 2015, 16:03
Preoții reținuți în Grecia pentru furtul mâinii Sfântului Haralambie, suspendați de Patriarhia Română Foto: evz.ro Eveniment

Trei preoți ai Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului au fost suspendați de la slujire pentru că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mînăstire din Grecia.

De altfel, cele trei persoane au fost arestate, Patriarhia fiind anunțată de autoritățile elene prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita - Grecia, scrie Mediafax.

"Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente", a anunțat Patriarhia Română.

Preoții se aflau în pelerinaj, în Grecia, cu un grup de circa 40 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   pelerinaj,   Preoţii ,   Patriarhia Romana