Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preotul din Bădăcin face eforturi imense pentru renovarea casei lui Iuliu Maniu, în timp ce omul lui Soros nu dă niciun ban pentru a sprijini consolidarea (FOTO)

Preotul din Bădăcin face eforturi imense pentru renovarea casei lui Iuliu Maniu, în timp ce omul lui Soros nu dă niciun ban pentru a sprijini consolidarea (FOTO)

Un articol de: - 23 Iun 2016, 08:52
Preotul din Bădăcin face eforturi imense pentru renovarea casei lui Iuliu Maniu, în timp ce omul lui Soros nu dă niciun ban pentru a sprijini consolidarea (FOTO) Foto: Flux24.ro Eveniment

Preotul paroh Cristian Borz din Bădăcin a începăut în urmă cu doi ani să strângă fonduri pentru a consolida casa lui Iuliu Maniu.

Cum sprijin de la Consiliul Județean Sălaj nu a primit, acesta a reușit să strângă 50.000 de lei din inscripție publică.

La mijloul lunii aprilie, renovarea a stagnat ca urmare a datoriilor strânse, însă firma constructoare a dat dovadă de înțelegere și a continuat să lucreze, însă totalul facturii pe luna martie și a costurilor pentru cele două săptămâni din aprilie au ajuns la 47.000 de lei. Până în acest moemnt s-au consolidat pereții și fundația, potrivit Flux24.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

INP a publcat lista destinatarilor celor 30 de milioane de lei din fonduri publice românești, însă niciun ban nu a fost acordat pentru renovarea casei lui Iuliu Maniu.

“ Institutul National al Patrimoniului a alocat 30,968,895.14 lei pentru reabilitarea de monumente istorice. Niciun leu pentru casa celui care a avut o contribuţie majoră la făurirea României Mari, deşi primul ministru Ciolos a promis la Zalău că va ţine cont având in vedere ca peste doi ani vom sărbătorii centenarul Marii Uniri. Preşedintele Iohannis ne-a asigurat, în răspunsul primit, că INP elaborează "norme care să stabilească criterii privind importanţa monumentului şi gradul de deteriorare în care se află acesta, respectiv colaps, stare gravă sau în pericol". Care este oare criteriul cu care nu suntem în concordanţa: importanţa monumentului sau gradul de deteriorare?”, a scris parohul din Bădăcin pe pagina sa de Facebook.

Preotul postează adesea pe Facebook noutăți și tot ceea ce se întâmplă cu renovarea casei lui Iuliu Maniu. În ultima postare, preotul le prezintă celor interesați cum câțiva voluntari repară acoperișul distus de furtunile din ultima perioadă.

Ştefan Bâlici a fost numit fără concurs director al INS de către ministrul culturii Vlad Alexandrescu. El este luptător al Pro Patrimoniu, un ONG finanţat de Soros.

Citeşte mai multe despre:   preot