Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută ideea adoptării unui pașaport pentru vaccinul COVID-19

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută ideea adoptării unui pașaport pentru vaccinul COVID-19

Un articol de: George Lupu - 15 Ian 2021, 14:56
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută ideea adoptării unui pașaport pentru vaccinul COVID-19 Sursa Foto: jurnal.md Eveniment

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că un certificat de vaccinare ar trebui recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene, în contextul în care guvernul elen a făcut apel pentru adoptarea unui astfeld e document care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber.

 

Președinta Comisiei Europene, în favoarea unui pașaport pentru vaccinul COVID-19

 

„Este o nevoie medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat von der Leyen pentru Euractiv.

„Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea. Președinta Comisiei Europene a reacționat la o scrisoare trimisă de către prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la începutul acestei săptămâni, în care a cerut relaxarea regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Deși nu dorea ca vaccinul să fie „obligatoriu sau o condiție prealabilă pentru călătorie”, Mitsotakis a cerut ca „persoanele care au fost vaccinate să poată călători liber”.

Von der Leyen a spus că este în mare parte de acord cu ideea. „Orice se decide - dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri - este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european”, a declarat ea jurnaliștilor în timpul vizitei la Lisabona.

„Dar cred că este important. Și, așa cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați”, a spus președinta Comisiei.

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a declarat, joi, pe B1 TV, că nu ar trebui să existe o divizare între persoanele care s-au vaccinat și cele care nu s-au vaccinat.

''Ceea ce cred și susțin este că nu trebuie să ajungem la această divizare între persoane care s-au vaccinat și cele care nu s-au vaccinat. Este dreptul fiecăruia să aleagă ce dorește să facă cu propria sănătate. Milităm pentru dreptul la libera alegere printr-o informare corectă așa cum știm vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie. Drept pentru care nu cred că trebuie luate decizii în funcție de statutul persoanei respective, dacă a fost sau nu vaccinată. Te poți feri de infecție respectând măsurile de prevenție cât se poate de bine. Am asistat aproape neputincioși la derularea evenimentelor pandemiei pentru că majoritatea oamenilor au respectat măsurile, dar s-au infectat accidental prin contact cu persoane aproapiate.'' 

Citeşte mai multe despre:   Ursula Von Der Leyen,   UE,   campania de vaccinare