Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președinte pentru Situații de Securitate, despre decizia Germaniei de a-și închide granițele: Este consecința politicii pe care a dus-o. Sunt voci care spun că este "cântecul de lebădă" al Guvernului Merkel

Președinte pentru Situații de Securitate, despre decizia Germaniei de a-și închide granițele: Este consecința politicii pe care a dus-o. Sunt voci care spun că este "cântecul de lebădă" al Guvernului Merkel

Un articol de: - 13 Sep 2015, 21:36
Foto: economica.net Eveniment

Germania a închis traficul feroviar dinspre Austria si reintroduce controalele la frontieră. Și Cehia a luat aceeasi măsură privind verificările la graniță. Criza imigranţilor, care a împărţit Europa în două, ar putea ajunge la un rezultat luni, în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne.

Propunerile Comisiei Europene privind imigraţia vor fi analizate de reprezentanţii statelor membre ale Uniunii. Poziţia ţării noastre e clară: România nu poate primi mai mult de 1.700 de refugiaţi, a repetat şi astăzi ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea. Şi tot astăzi, înaintea Consiliului JAI, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la iniţiativa Comisiei Europei.
Președinte pentru Situații de Securitate, Alexandru Groseanu, a explicat că decizia Germaniei a venit la scurt timp după ce poliția din Munchen a declarat că au ajuns la un maxim de capabilitate de a primi refugiați, în condițiile în care doar sâmbătă au ajuns acolo peste 13.000 de persoane. Acesta a mai precizat că această situație este o consecință a politicii pe care Germania a dus-o.Acesta a mai adăugat că România are o poziție corectă și că se află în consonanță cu foarte multe state ale Uniunii Europene.

Referitor la ideea că statele care resping cotele de refugiați impuse de CE ar putea fi penalizate, Groseanu a respins că acest lucru nu este posibil.

"Avem și vocea unui comisar european, Corina Crețu, care a afirmat că bugetele privind intervențiile pe fondurile structurale nu sunt afectate de o decizie politică suverană a unui stat privind migrarea”, a adăugat președintele pentru Situații de Securitate. (Detalii AICI) 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   presedinte,   Corina Cretu
 
 
 
Loading...