Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele Agenţiei Spaţiale Române: Pământul va fi lovit de un asteroid, dar nu se ştie când

Preşedintele Agenţiei Spaţiale Române: Pământul va fi lovit de un asteroid, dar nu se ştie când

Un articol de: - 06 Mai 2011, 14:45
Preşedintele Agenţiei Spaţiale Române: Pământul va fi lovit de un asteroid, dar nu se ştie când Foto: B1 TV Eveniment

Astronomii de la Observatorul din Irlanda au anunţat că un asteroid se află în apropierea Pământului. Asteroidul orbitează Soarele şi este în formă de potcoavă. Pentru că planeta noastră este mai mare decât asteroidul, forţa gravitaţională va lucra să îndepărteze asteroidul de Soare.

Dar cum şi Pământul şi asteroidul sunt pe aceeaşi orbită, procesul se va inversa, iar gravitaţia Pământului va atrage practic asteroidul spre o orbită mai mică.

Carla Giaca l-a avut invitat, vineri, în emisiunea „Actual b1”, pe Marius Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Române, cu care a vorbit despre asteroidul care ameninţă să lovească Pământul, dar şi despre probabilitatea ca în viitor, vreun asteroid să ne lovească planeta.

„Există posibilitatea ca Pământul să fie lovit, deoarece s-a lovit cu certitudine de alţi asteroizi, de dimensiuni ceva mai mici, care ar putea să distrugă un oraş”, a spus oficialul, care a adăugat că o dată la 1000 de ani se produce o ciocnire periculoasă, cu multe victime.

Marius Piso: Pământul se va ciocni cu asteroidul


O dată la un milion de ani se poate produce o ciocnire puternică, ce poate duce la o extinţie a unui număr mare de specii, acesta fiind şi motivul pentru care dinozaurii au dispărut de pe Pământ, potrivit preşedintelui Agenţiei Spaţiale.

„Pământul în mod cert se va ciocni cu asteroidul, dar nu se ştie când. În prezent, s-a luat atitudine destul de serios pentru protecţia planetară şi există şi se contruiesc sisteme de supraveghere a acestor asteroizi”, a conchis Marius Piso.

Un asteroid ameninţă Pământul
Citeşte mai multe despre:   asteroid,   Pamant