Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fapte de corupție, scoase la iveală de presă, în condițiile în care DNA pare că nu mai lucrează: Președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, înregistrat când cerea mită din fonduri europene

Fapte de corupție, scoase la iveală de presă, în condițiile în care DNA pare că nu mai lucrează: Președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, înregistrat când cerea mită din fonduri europene

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Mar 2019, 13:54
Foto: pixabay.com Eveniment

Președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții (APMCR), Claudiu Georgescu, a fost înregistrat de jurnaliștii de la Libertatea în timp ce cerea mită din fonduri europene. 

Cel de la care șeful APMCR a cerut șpagă este directorul unei firme de IT care a câștigat un contract în valoare de 21,848 de lei, în cadrul unui proiect pe fonduri europene care vizează „promovarea de soluții care să conducă la creșterea accesibilității clădirilor de locuit”. 

Contractul care presupunea realizarea unui site, mentenanța și actualizarea de conținut, a fost semnat, din partea APMCR, de Claudiu Georgescu

Potrivit investigației jurnaliștilor de la Libertatea, după ce a primit a doua tranșă din bani, programatorul Emil Alexe a fost contactat de Georgescu care ”i-a cerut para-ndărăt”.

În acest context, IT-istul a contactat ziarul Libertatea, iar jurnaliștii au filmat și înregistrat o discuție purtată de cei doi într-o zonă mai retrasă dintr-un supermarket din Capitală. Astfel, după o lungă perioadă în care DNA nu a mai scos la iveală astfel de fapte, se pare că presa a preluat metoda acestor investigații, în locul procurorilor. 

În cadrul discuției, Alexe i-a spus lui Georgescu că se teme că este ilegal să-i dea lui o parte din banii europeni. 

”Situația e în felul următor… eu nu am înțeles de la început, de când am vorbit și nici pe parcurs că ar fi vorba să dau ceva înapoi, dacă era vorba de asta (…) nu m-am prins. Nu pot să fac asta! M-am consultat și cu contabila, și cu avocatul și aș vrea să găsim o soluție amiabilă, eu am o obligație contractuală pe care o să mi-o păstrez până la capăt, însă nu pot să restitui acești bani”, a spus programatorul, potrivit sursei citate. 

În aceste condiții, președintele APMCR i-a pus în față mai multe opțiuni ca să întoarcă banii: „din dividente”, „ca sponsorizare” sau cu „un contract de prestări servicii pe o firmă”. 

”Păi când ți-am spus la început… cât ai cerut, 7 mii jumate, da? 7 mii jumate. Ai cerut 7 mii jumate? Și tu, când ceri 7 mii jumate pe 3 site-uri și ți se dau 21.000, ce zici? Bă, ăștia ori sunt tâmpiți, ori sunt mână spartă? Și de ce, când ți-am zis atunci, din 21.000 scădem 7.500, cât rămâne? O parte este a ta și două sunt ale noastre! E împărțire la 3, ce Doamne, iartă-mă!”, a explicat Georgescu. 

Potrivit sursei citate, Alexe a refuzat propunerea, moment în care Georgescu i-a sugerat că poate inventa „o greșeală materială” și că îl va obliga să storneze suma. 

Între timp, după publicarea investigației, Libertatea a primit o reacție din partea firmei Arcon, care face parte din Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții. 

Directorul general al companiei i-a acuzat pe jurnaliști că au ”distrus imaginea unui om” pentru o „mare MITĂ de nici 2.000 de Euro”. 

Răspunsul integral al firmei poate fi citit AICI
 

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Georgescu,   APMCR
 
 
 
Loading...