Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă: „Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”

Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă: „Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Sep 2020, 10:45
Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă: „Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică” Eveniment

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, îndeamnă la respectarea regulilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19, precizând că purtarea măștii de protecție poate feri o persoană de a face o formă gravă a bolii.

 

Dorel Săndesc, despre purtarea măștii de protecție

 

Potrivit șefului ATI România, ignorarea regulilor în vigoare va duce la creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Acesta încurajează purtarea măștilor de protecție, precizând că ne pot feri de forme grave ale bolii.

„Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown.

Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”, a declarat Dorel Săndesc la Europa FM.

 

Adrian Streinu-Cercel, reacție în urma protestelor anti-mască

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului 'Matei Balș' din Capitală, a făcut referire la protestele anti-mască care au avut loc în București.

Acesta a declarat, tranșant, că dacă românii aleg să nu poarte mască, înseamnă că și-au decis soarta.

„Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el și pentru cei din jurul lui. Când se îmbolnăvesc sună și cer ajutor. Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, pe mine nu mă poate afecta. Când îi afectează se întreabă de ce oare m-a afectat tocmai pe mine.

Deci este în natura fiinţei umane. Nu mă îngrijorează, neapărat. E vorba despre oameni care nu au ce face și ies în stradă să vorbească despre ceva care nu este vorba. Dânșii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta", a declarat renumitul medic la Antena 3. 

 

Nelu Tătaru: „Suntem pe a doua cocoașă a primul val pandemic”

 

Ministrul Sănătății a declarat luni că, momentan, România se află pe a doua cocoașă a primul val pandemic.

Dacă se vor respecta regulile în vigoare, din a doua jumătate a lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în cee ace privește numărul de cazuri de COVID-19, mai susține Nelu Tătaru.

„Respectarea regulilor înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menținem, atunci putem să ne gândim în a două jumătate a lunii octombrie că putem avea și o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a două cocoașa a primul val pandemic.

Sperăm să putem gestiona cu bine și acest început de școală. În măsura în care rămânem în același registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă", a precizat ministrul Sănătății.

Citeşte mai multe despre:   mască de protecţie