?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, replică pentru PSD: Am fost bătuți, torturați, înlănțuiți, înfometați. Orice asemănare din zilele noastre cu cei de atunci este o dovadă ori a ignoranței, ori de rea credință

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, replică pentru PSD: Am fost bătuți, torturați, înlănțuiți, înfometați. Orice asemănare din zilele noastre cu cei de atunci este o dovadă ori a ignoranței, ori de rea credință

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 15:03
Eveniment

Comparația făcută de PSD între situația infractorilor condamnați pentru corupție și întemnițarea de către comuniști a oponenților politici a stârnit revoltă în țară.

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza, a reacționat dur, marți, acuzând PSD de ignoranță și rea credință.

”Orice asemănare din zilele noastre cu cei de atunci este o dovadă ori a ignoranței, ori de rea credință. Atunci, noi am fost bătuți, torturați, înlănțuiți, înfometați și lipsiți de minime condiții de igienă și asistență medicală. A face o paralelă între viața de penitenciar de azi și cea de atunci, este o jignire grosolană adusă la adresa noastră.

În vara lui 1959, de referință pentru temnițele comuniste, a fost anul cu cea mai mare densitate și mortalitate din istoria penitenciarului Gherla. Eram șapte deținuți la două patru metalice. Eram patru deținuți pe metrul pătrat, nu un deținut la patru metri pătrați. Această categorie socială a foștilor deținuți politici, greu de digerat de mai toți cei care s-au perindat la putere în ultimii 30 de ani, a fost și a rămas umilită prin așa-zisele reparații care ni s-au făcut”, a declarat Octav Bjoza pentru G4Media.ro.

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a PSD.

”Apreciem faptul că reprezentanții Comisiei Europene s-au exprimat față de eventualitatea unei OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte. Amintim însă că abuzurile împotriva drepturilor omului nu pot fi trecute cu vederea în niciun stat european. La fel cum condamnările politice de dinainte de 1989 nu au putut fi ignorate și au fost abolite de România democratică, tot așa nu putem rămâne indiferenți când trei decenii mai târziu vedem că drepturile omului au fost din nou încălcate”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PSD.

 
 
 
Loading...