Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, despre imaginile revoltătoare de la Spitalul de Arși: Fac un apel ca medicii să nu mai ascundă moartea și cauzele ei din spitalele publice (VIDEO)

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, despre imaginile revoltătoare de la Spitalul de Arși: Fac un apel ca medicii să nu mai ascundă moartea și cauzele ei din spitalele publice (VIDEO)

Un articol de: - 14 Iul 2016, 10:49
Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, despre imaginile revoltătoare de la Spitalul de Arși: Fac un apel ca medicii să nu mai ascundă moartea și cauzele ei din spitalele publice (VIDEO) Foto: amfms.ro Eveniment

Un medic a filmat, în secția de reanimare a spitalului de Arşi, un pacient ale cărui răni sunt pur şi simplu. mâncate de viermi. Pe ceafa bărbatului sunt larve care i-au infectat întreg organismul. Iar cazul nu este unul singular, se arată într-un material difuzat de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. (Detalii AICI) Reacţii dezarmante în acest caz vin chiar din partea oficialilor Spitalului de Arşi. Medicul Adrian Stănculea, şeful secţiei de terapie intensivă, recunoaşte: astea sunt condiţiile pe care cadrele medicale le pot asigura.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, se declară dezamăgit de reacția „inacceptabilă” a reprezentantului instituției medicale. Barbu susține că medicul care a filmat pacientul repectiv a fost amenințat de șefi.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, despre imaginile revoltătoare de la Spitalul de Arși

”Din păcate nici noi, nicio organizație profesională medicală, nici medicii și asistentele nu pot face mare lucru, decât să reclame și să spună adevărul. Fac un apel față de aceștia să nu mai ascundă moartea și cauzele ei din spitalele publice, să aibă curajul să spargă această cortină de nepăsare și ignoranță a autorităților. Trebuie să aibă curajul pentru că legea îi protejează. Aici este vorba de o încălcare gravă a legii. Sunt total dezamăgit de poziția purtătorului de cuvânt al Spitalului de Arși și a șefului de secție, poziția este una total inacceptabilă. A ajuns să amenințe cumva medicul care a dat imaginile publicității. (...) A spus că acest medic, în loc să facă act medical, se ocupă de filmări, că ceilalți colegi muncesc. Amenințarea este voalată și o denigrere în fața celorlalți colegi care deocamdată stau într-o poziție de lașitate, de cârdășie, de complicitate”, a declarat Vasile Barbu.

”Din film rezultă că este vorba de o neglijență a medicului curant. Este o contribuție majoră umană. Un profesionist nu poate să spună că este ceva normal. Nu putem da vina pe stat că cineva are viermi la ureche. Au materiale sanitare pentru a preîntâmpina acest lucru.

Din păcate, ministerul Sănătății a trimis Corpul de control, iar acești oameni au făcut cu superficialitate aceste controale. Au dat vina pe medicii care au semnalat, de vină este de ani de zile și ministerul Sănătății. Sunt totat dezamăgit de modul în care se organizează controlul în spitale. Noul ministru ar trebui să spargă gașca de la Corpul de control”, a mai spus președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

 

Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   Spitalul de Arsi,   pacienti