Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, dus la DNA pentru audieri: „Mi se pare ciudat să fiu vizat acum în campanie”

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, dus la DNA pentru audieri: „Mi se pare ciudat să fiu vizat acum în campanie”

Un articol de: - 06 Oct 2014, 13:47
Eveniment
Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost săltat de mascaţi şi dus la DNA Braşov, unde este audiat la această oră. Totul, în urma unor percheziţii fulger, la sediul Consiliului Judeţean, dar şi la domiciliul acestuia.

Dosarul vizează atribuiri frauduloase de contracte de deszăpezire sau de construcţii unor firme de casă ale Consiliului Județean. Iar una dintre aceste firme vizate de anchetă aparţine deputatului PC Ion Diniţă.

La intrarea în instituție, el a spus că acțiunea procurorilor are substrat politic.

„Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curții de Conturi de acum doi ani”, a afirmat Căncescu, potrivit Mediafax.

Perchezițiile procurorilor la vila acestuia de pe strada Stâncii din Brașov au durat aproximativ cinci ore. De asemenea, biroul acestuia din sediul CJ Brașov a fost sigilat încă de la primele ore ale dimineții.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Mihai Pascu a fost adus și el la audieri la DNA Brașov, declarând că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 și 2009, înainte ca el să fie numit vicepreședinte al instituției. Mihai Pascu (PC) a spus că pe numele său a existat mandat de aducere.

Liberalul Aristotel Căncescu nu a crezut în şansele lui în politică, dar a făcut avere de miliarde cu ajutorul ei. Numit şi "Marele Blond" de la poalele Tâmpei, Căncescu  conduce de 14 ani Consiliul Judeţean Braşov. Acesta ocupă primul loc în topul celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene. În ciuda averii impresionante pe care o deţine, Aristotel Căncescu este acuzat de ANAF că ar datora statului nu mai puţin de 1,5 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL-ului local, Aristotel Căncescu, este considerat unul dintre cei mai bogaţi baroni locali, dar şi cel mai influent om din Braşov. Cunoscut în judeţ drept "Marele Blond", "Tăticu" sau "Şefu", milionarul braşovean a avut 4 mandate în fruntea judeţului Braşov.

„Am intrat în politică dintr-o întâmplare, în 1990. Nu facusem politică înainte de 1989 și nu credeam în șansele mele în acest domeniu”, a spus Căncescu în aprilie 2012.

Şi acea întâmplare i-a schimbat viaţa. Este cunoscut în judeţ pentru averea sa fabuloasă. Mai mult, ziarele de cancan au umplut primele pagini cu "conacul" din Munţii Bucegi ale politicianului, comparat cu un adevărat colţ de paradis, unde căprioarele zburdă prin grădină, iar fazanii zboară prin brazii din spatele curţii.

Căncescu mai are o casă în centrul istoric al Braşovului, evaluată în hârtii la aproape 200.000 de euro. Vila arată ca o adevărată redută. Este situată pe o stâncă şi este dotată cu un gard cu senzori de mişcare şi camere video. Baronul Braşovului deţine în conturi aproape 3 milioane de euro.

Şeful judeţului este şi proprietarul unui mic imperiu media, administrat chiar de societatea la care este unic acţionar. Toate acestea îl plasează pe Căncescu în fruntea clasamentului celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene din întreaga Românie.

Nici la capitolul dosare, preşedintele CJ Braşov nu este mai sărac. La finele lunii mai 2011, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare a Judeţului Braşov, Dumitru Puchianu a trimis Guvernului o petiţie prin care acuza că Aristotel Căncescu are, de când conduce instituţia, 7 dosare penale, care l-ar incrimina de infracţiuni grave. De altfel, ANAF a început o investigaţie privind modul prin care Căncescu a vândut 33 de licenţe audiovizuale, ca urmare a plângerii făcute de CNA. Tot în 2011, ANAF a trimis Parchetului General o adresă prin care solicita instituirea sechestrului pentru această sumă până când banii vor fi recuperaţi de stat.

Numele lui Aristotel Căncescu a fost vehiculat şi într-un dosar aflat în lucru la DNA Braşov. El era suspectat de delapidare în cazul investiţiilor făcute de CJ la Baza sportivă Olimpia.
De altfel, Jurnaliştii braşoveni au mai dezvăluit şi că Aristotel Căncescu i-ar fi dat 17 milioane de euro colegului său de partid, consilierul judeţean Sebastian Grapă, bani care ar fi provenit din bugetul Consiliului Judeţean.

Presa locală a mai relatat că Aristotel Căncescu nu s-a sfiit să atribuie în 2011 proiectul pentru Aeroportul Braşov unei firme specializată, nu cum s-ar crede, în aeronautică, ci în montaj wc-uri. Această firmă avea la momentul semnării contractului cu Consiliul Judeţean un singur angajat, iar prin prisma funcţiei sale Căncescu a aruncat în joc pentru acest proiect 85 de milioane de euro! Între timp, la această firmă s-a angajat însăşi soţia lui Aristotel Căncescu. Cu toate acestea, însă, Căncescu spune despre sine:

„Sunt totuși un politician care nu s-a băgat în nicio o mizerie, nu s-a băgat în nicio chestie ilegală și m-am ferit de porcării”, spunea căncescu în septembrie 2011.


 
 
 
Loading...