Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, a avertizat asupra unei posibile demisii în bloc a medicilor

Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, a avertizat asupra unei posibile demisii în bloc a medicilor

Un articol de: B1 TV - 28 Iun 2012, 17:56
Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, a avertizat asupra unei posibile demisii în bloc a medicilor Eveniment

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, profesorul Vasile Astărăstoae, a avertizat asupra unei posibile demisii în bloc a medicilor. Şi asta în cazul în care autorităţile statului nu vor lua urgent câteva măsuri. Cea mai importantă dintre toate: analizarea modalităţii şi legalităţii în care procurorii au acţionat în ancheta asupra medicilor Brădişteanu şi Lascăr, care l-au îngrijit pe fostul premier Adrian Nstase, internat la Spitalul Floreasca, după tentativa de suicid.

Începerea urmăririi penale împotriva medicului Şerban Brădişteanu înseamnă, în opinia liderilor Colegiului Medicilor, o presiune fără precedent exercitată asupra cadrelor medicale.

Astărăstoae a mai spus că va sesiza toate organismele internaţionale şi cele profesionale din ţările Uniunii Europene, în cazul Brădişteanu- Lascăr şi că va solicita Consiliului Suprem al Magistraturii să se pronunţe asupra modului în care s-a făcut ancheta în cazul celor doi medici.

Membrii Colegiului Medicilor vor ca noua Lege a Sănătăţii să fie dezbătută temeinic în Parlament, astfel încât sistemul medical românesc să nu mai fie în pragul colapsului, ca în 2006. Aceştia mai cer deblocarea posturilor în sănătate, scoaterea medicilor din categoria bugetarilor şi majorarea veniturilor corpului medical astfel încât salariul minim al unui rezident să fie echivalent cu trei salarii medii pe economie.

Astărăstoae amenință un protest în bloc al medicilor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   CSM,   Legea Sanatatii