Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele ÎCCJ: Declarațiile lui Ponta în cazul Năstase sunt foarte grave. Atacurile la adresa justiției se amplifică

Președintele ÎCCJ: Declarațiile lui Ponta în cazul Năstase sunt foarte grave. Atacurile la adresa justiției se amplifică

Un articol de: - 16 Ian 2014, 09:15
Președintele ÎCCJ: Declarațiile lui Ponta în cazul Năstase sunt foarte grave. Atacurile la adresa justiției se amplifică Eveniment

Victor Ponta a făcut declaraţii inadmisibile în cazul lui Adrian Năstase. Mai mult, atacurile la adresa justiţiei se îndesesc.

Acuzaţiile vin din partea preşedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, chiar în ziua în care Consiliul Superior al Magistraturii analizează respectarea independenţei justiţiei în contextul raportului pe care inspecţia judiciară l-a realizat.

„Poate în calitatea sa de președinte al PSD ar fi putut să facă diverse afirmații, dar ca premier al României să induci ideea că la Înalta Curte dosarele se judecă în raport de culoarea politică a inculpatilor este extrem de grav. Să faci afirmatți de asemenea că soluțiile nu se prezintă pe bază de probe, ci pe bază de ingerințe, este de asemenea foarte grav”, a declarat Livia Stanciu.

„Nu-i este permis premierului să facă aprecieri cu privire la persoana unui inculpat. Afirmații de acest gen pot conduce la decredibilizarea justiției, scăderea încrederii populației în actul de justiție. Am crezut că se vor restrânge aceste atacuri, la adresa justiției, dar constat că în mod nejustificat ele se amplifică”, a continuat președintele ÎCCJ.

Potrivit concluziilor din raportul Inspecţiei Judiciare, declaraţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale afectează independenţa justiţiei şi induc un sentiment de neîncredere. (Detalii AICI)

Preşedintele ÎCCJ: Declaraţiile lui Ponta în cazul Năstase sunt inadmisibile


Citeşte mai multe despre:   Livia Stanciu,   Victor Ponta