Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele Klaus Iohannis convoacă CSAT-ul pe tema strategiei de vaccinare anti-COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă CSAT-ul pe tema strategiei de vaccinare anti-COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 03 Dec 2020, 07:17
Preşedintele Klaus Iohannis convoacă CSAT-ul pe tema strategiei de vaccinare anti-COVID-19 Foto: presidency.ro Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, o şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) la Palatul Cotroceni. La reuniune va participa și premierul Ludovic Orban, iar tema discuției va fi strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România. Ședința va avea loc la ora 15:00, prin videoconferinţă.

Strategia de vaccinare, care stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19, a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 și a fost adoptată de Guvern, vinerea trecută.

Documentul are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

„De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune, cu etape clare. Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”, a declarat președintele Klaus Iohannis, pe 23 noiembrie.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi voluntară și gratuită și se va face în mod etapizat.

Vaccinarea populației din România împotriva noului coronavirus va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021, a explicat, miercuri, Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Strategia de vaccinare anti-COVID,   CSAT,   Ludovic Orban