Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de vaccinarea anti-COVID. Vor participa miniștrii Apărării, Sănătății și de Interne

Președintele Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de vaccinarea anti-COVID. Vor participa miniștrii Apărării, Sănătății și de Interne

Un articol de: Maria Zărnescu - 23 Noi 2020, 09:10
Președintele Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de vaccinarea anti-COVID. Vor participa miniștrii Apărării, Sănătății și de Interne sursa foto: presidency Eveniment

Luni, președintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească la Palatul Cotroceni, cu miniștrii Sănătății, Apărării și de Interne. Tema ședinței privește stabilirea tuturor aspectelor cu privire la campania de vaccinare anti-COVID. Întâlnirea a fost anunțată de către șeful statului săptămâna trecută, scrie Agerpres.

„În chestiunea vaccinării, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi ca atare, după părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta am convocat o şedinţă pentru luni, la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi al Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a precizat președintele Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

 

Vaccinarea anti-COVID în România

 

În ultima ședință a Executivului a fost aprobat, la propunerea Ministerului Sănătății, Memorandumul referitor la înființarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Activitățile Comitetului urmează să fie desfășurate de către reprezentanții instituțiilor implicate în Ministerul Sănătății, şi instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil, scrie Agerpres.

 

Medicul Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicul Valeriu Gheorghiță va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România. El are 38 de ani, iar din 2012 lucrează în Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

În ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19, în România, medicul Valeriu Gheorghiță 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   valeriu gheorghita,   campanie de vaccinare,   vaccin anti-Covid