Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, asistă la exercițiul militar „Justice Sword 21” de la Smârdan (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, asistă la exercițiul militar „Justice Sword 21” de la Smârdan (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 11 Mai 2021, 13:26
Președintele Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, asistă la exercițiul militar „Justice Sword 21” de la Smârdan (VIDEO) Eveniment

Președintele Klaus Iohannis și omologul să polonez, Andrzej Duda, asistă, marți, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, care are loc în comuna Smârdan din județul Galați. Președintele Poloniei se află în România, încă de luni, într-o vizită oficială.

 

Klaus Iohannis și Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”

 

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, „Justice Sword 21/Steadfast Defender 21 este un exercițiu tactic, de tip LIVEX (exercițiu tactic întrunit, cu trageri reale), conectat la DACIA 21 LIVEX, care folosește un scenariu fictiv și are ca principal scop îmbunătățirea capacității de a planifica, conduce și desfășura acțiuni de luptă în context multinațional și întrunit. (...) În cadrul acestui exercițiu se va testa capacitatea de reacție și de luptă a unei mari unități tactice de nivel brigadă, structură inclusă în pachetul unic de forțe puse la dispoziția NATO, în perioada 4-19 mai, la care participă peste 2.000 de militari și aproximativ 500 de mijloace tehnice și mașini de luptă din Forțele Terestre Române având în sprijin și o companie de infanterie poloneză din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova și din Forțele Aeriene Române”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Klaus Iohannis și Andrzej Duda asistă la exercițiul militar ”Justice Sword 21”, la o zi după ce au prezidat Summitul Formatului București.

„Am avut deosebita onoare de a găzdui astăzi, în format hibrid, al patrulea Summit al Formatului București, cunoscut și ca formatul B9. Este o inițiativă lansată de România și Polonia, de președintele Duda și de mine, care și-a demonstrat în repetate rânduri și a confirmat și astăzi valoarea adăugată în promovarea obiectivelor comune ale aliaților aflați pe flancul estic și în susținerea Alianței. Mă bucur că România este din nou gazda summitului în acest format, după ce tot la București, în noiembrie 2015, am organizat primul Summit B9. Doresc să îi mulțumesc în mod special președintelui Duda că a fost prezent la București, astăzi, pentru a prezida împreună cu mine această reuniune. De asemenea, doresc să le mulțumesc colegilor mei din statele Formatului București pentru participare și pentru faptul că împreună am reușit să avem un dialog foarte consistent și să conturăm acțiunea noastră în perioada imediat următoare în spiritul indivizibilității securității aliate”, a declarat președintele Klaus Iohannis după reuniunea la nivel înalt.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Andrzej Duda