Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele SIVECO: Vom declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005

Președintele SIVECO: Vom declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005

Un articol de: - 14 Oct 2014, 10:16
Președintele SIVECO: Vom declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005 Foto: mediafax.ro Eveniment

Directorul general și președintele SIVECO, Florin Ilia, a declarat pentru Ziarul Financiar că instituția va declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005, referitor la Sistemul Educațional Informatizat.

Potrivit acestuia, ”raportul respectiv se bazează pe un simulacru de analiză: în cinci zile ”s-au verificat” 13 bibliorafturi de documente, respectiv membrii comisiei au citit cu o viteză de 13 pagini pe minut”.

Ilia a precizat că SIVECO a decis să reacționeze în acest moment pentru că datele conținute în raport stau la baza tuturor atacurilor îndreptate împotriva firmei.
 
”În 2005 SIVECO a răspuns cu argumente clare din raport, punând la dispoziția clientului, adică MEC, toate informațiile lămuritoare. Faptul că raportul a fost nefundamentat și incorect este dovedit de reluarea contractului în mai 2005, în aceleași condiții, de către aceeași conducere a MEC care girase raportul comisiei de audit”, a afirmat Ilia.

”Licențele pentru lecțiile furnizate în cadrul SEI 1-4 sunt cu 72% mai mici decât prețul de raft al altei licențe. O parte din lecțiile furnizate (inclusiv cele 10 realizate de elevi în cadrul consursurilor informatice) au fost oferite cu titlu gratuit”, a explicat președintele SIVECO.

El a precizat că instituția nu a furnizat niciodată echipamente în programul SEI.

”Producătorii Compaq, HP, IBM au livrat, pe baza contractelor de cesiune semnate direct cu MEC, echipamente cu un preț cu 50% mai mic, fără adaos comercial din partea vreunui intermediar. SIVECO nu a fost niciodată intermediar în livrarea de hardware, nu a negociat, nu a cumpărat și nu a vândut echipamente către MEC”, a subliniat Florin Ilia.

Mai mult, el a arătat că ”prețurile laboratoarelor integrate (echipamente și servicii) furnizate de HP și IBM în SEI au fost cu 25% mai ieftine decât prețurile din piață din anul 2005”.

Nu în ultimul rând, Ilia a afirmat că prioritatea pe termen scurt a SIVECO este continuitatea businessului.

SIVECO are în România peste 700 de angajați și o cifră de afaceri de 64 milioane euro.

Citeşte mai multe despre:   presedinte,   Ministerul Educatiei