Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele Tribunalului Militar Iaşi, judecat după ce a promis că va interveni la alţi magistraţi

Preşedintele Tribunalului Militar Iaşi, judecat după ce a promis că va interveni la alţi magistraţi

Un articol de: - 08 Dec 2014, 15:06
Preşedintele Tribunalului Militar Iaşi, judecat după ce a promis că va interveni la alţi magistraţi Foto: bzi.ro Eveniment
Preşedintele Tribunalului Militar Iaşi, judecătorul Radu-Dimitrie Tărniceriu, a fost trimis în judecată de DNA după ce a promis că va interveni la alți magistrați.

Tărniceau este acuzat că în perioada în care a condus Tribunalul Iaşi, a promis că, pentru 50.000 de euro, va interveni la colegi, într-o cauză privind intabularea unui teren de peste 280 de hectare, relatează Mediafax.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată fostul primar al comunei ieşene Gorban, Ioan Leonte, acuzat de cumpărare de influenţă, participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi uz de fals.

Leon, în prezent comisar în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Iași, administra la data faptelor firma Pescăruş 2005, deferită şi ea justiţiei în acest dosar.

"Judecătorul Tărniceriu Radu-Dimitrie, împreună cu Osoianu Emanuel , Păcuraru (fostă Iacob) Gina şi Diaconu Florin, a sprijinit demersurile lui Leonte Ioan, asigurându-i consilierea şi facilitându-i depunerea, la dosarul cauzei, a înscrisurilor justificative. Ca urmare a acelor demersuri, cei doi magistraţi din cadrul Tribunalului Iaşi, învestiţi cu judecarea cauzei, au pronunţat, fără vinovăţie, decizia civilă prin care s-a admis apelul formulat de SC Pescăruş 2005 SRL", potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.