Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Președintele Uniunii Baptiste din România: "Orice fost colaborator cu Securitatea nu poate face parte din organele de conducere ale Cultului"

Președintele Uniunii Baptiste din România: "Orice fost colaborator cu Securitatea nu poate face parte din organele de conducere ale Cultului"

Un articol de: George Lupu - 21 Feb 2020, 10:50
sursa foto: Facebook Eveniment

Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste, a anunțat într-un mesaj publicat pe Facebook că orice fost colaborator al Securității nu va putea să facă parte din structurile de conducere ale Cultului Creștin Baptist din România și nici din organele de conducere ale instituțiilor acestuia. Viorel Iuga a precizat că această decizie a fost luată în urma discuțiilor purtate în cadrul Consiliul Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, din 18-19 februarie. 

"Reafirmăm că am condamnat orice fel de colaborare a unor slujitori din bisericile creștine baptiste cu securitatea comunistă. Aşa cum am specificat în moţiunea votată în Congresul de la Cluj și aşa cum precizează în mod clar Statutul Cultului Creștin Baptist, considerăm că orice fost colaborator cu Securitatea „nu poate face parte din organele de conducere ale Cultului Creștin Baptist din România și nici din organele de conducere ale instituțiilor acestuia”.

Ne rugăm Domnului să-i păzească pe toți slujitorii Săi de orice fel de colaborări compromiţătoare care nu au de-a face cu răspândirea Evangheliei şi cu promovarea sau protejarea valorilor creştine", a precizat Viorel Iuga.

Totodată, acesta a precizat că Uniunea Baptistă respinge ecumenismul, îndemnând în acest sens practicanții cultului baptist din România să nu promoveze acţiuni "care compromit identitatea, convingerile și mărturia publică."

"Nu credem în ecumenism, nu am aderat la/nu facem parte din mișcări ecumenice (de ex. Consiliul Mondial al Bisericilor), nu ne schimbăm convingerile şi nu ne compromitem valorile în nicio situaţie, în niciun domeniu şi pentru niciun avantaj. Biserica trebuie să rămână în mod permanent a Domnului Isus Cristos, care este singurul ei Cap, şi să împlinească mandatul Lui, în condiţiile exprimate cu claritate în Sfintele Scripturi. 

Îndemnăm pe toți slujitorii din bisericile noastre să nu organizeze, să nu se implice şi să nu promoveze acţiuni care compromit identitatea, convingerile și mărturia noastră publică. Încurajăm pe toți slujitorii din bisericile noastre să se implice doar în acele întruniri şi să susţină doar acele acţiuni care Îl onorează pe Tatăl, Îl prezintă pe Domnul Isus ca Salvator şi Domn și îi cheamă pe oameni la ascultarea îndemnurilor Duhului Sfânt aşezate pe paginile Sfintei Scripturi", a mai precizat Viorel Iuga în mesajul său.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Viorel Iuga,   Uniunea Baptista