Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele Universității Titu Maiorescu a fost reţinut, alături de alte persoane, pentru că ar fi vândut subiectele la examene (FOTO)

Preşedintele Universității Titu Maiorescu a fost reţinut, alături de alte persoane, pentru că ar fi vândut subiectele la examene (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Iun 2019, 13:30
Eveniment

Nou scandal de fraudă în mediul academic! Iosif Urs, preşedintele Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, a fost reţinut de procurorii de la sectorul 2 sub acuzaţia că a vândut subiectele ce urmau să fie date la examene.

Alături de acesta, au mai fost reţinute şi alte două persoane, cadre didactice la Titu Maiorescu.

Foto: Facebook/ Iosif Robi Urs

Iosif Urs nu este la primul scandal cu tentă penală. În 2015, acesta apelatul la ajutor unor prieteni cu funcţii importante pentru a putea scăpa de o banală amendă de circulaţie.

Mai exact, după ce a fost prins depăşind pe linie continuă şi cu viteză peste limita legală a contestat sancţiunea la Judecătoria Aleşd, unde, potrivit procurorilor DNA, a fost abordat de Rodica Vandici, o grefieră în cadrul instanţei, care îl cunoştea din vedere – Urs fiind şi el din zonă - şi ştiind că este o persoană foarte influentă. 

Vandici i-a promis că va interveni la judecătoarea de caz pentru o soluţie favorabilă, dar i-a cerut şi ea o favoare: s-o ajute să-şi transfere iubitul, un bărbat pe nume Viorel Ilea, de la Jandarmeria Bihor la Inspectoratul de Poliţie Bihor, într-un post cât mai apropiat de Aleşd, oraşul în care locuia jandarmul.

Ulterior, Urs a intervenit la Liviu Popa, fost şef al Poliţiei Române între 2010 şi 2012, care era şeful Poliţiei judeţului Bihor la vremea respectivă. 

În final, Urs a câştigat definitiv procesul pentru anularea sancţiunii rutiere, dar s-a ales cu alt dosar penal pentru că Popa era deja filat şi interceptat de procurorii DNA Oradea în dosarul care viza suspiciuni de corupţie din Poliţia Bihor, iar ca urmare a discuţiilor purtate de Popa şi Noapteş, anchetatorii au extins ancheta şi faţă de Iosif Urs, respectiv faţă de grefiera Rodica Vandici, obţinând mandate pentru monitorizarea lor.

 
 
 
Loading...