Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Presiune uriașă la Spitalul Judeţean Buzău, din cauza numărului mare de pacienți COVID-19. Ambulanțele stau blocate cu orele în curtea unității medicale (VIDEO)

Presiune uriașă la Spitalul Judeţean Buzău, din cauza numărului mare de pacienți COVID-19. Ambulanțele stau blocate cu orele în curtea unității medicale (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Apr 2021, 10:54
Presiune uriașă la Spitalul Judeţean Buzău, din cauza numărului mare de pacienți COVID-19. Ambulanțele stau blocate cu orele în curtea unității medicale (VIDEO) Captură Video - Adevărul Eveniment

Noi imagini teribile cu ambulanţe care aşteaptă ore în şir în curtea unui spital pentru preluarea pacienţilor COVID. După Braşov, aceeași situație şi la Buzău, la Spitalul Judeţean de acolo. Din cauza locurilor insuficiente în spital, şoferii şi asistenţii de pe Salvări stau şi zece ore în curte cu pacienţi care aşteaptă eliberarea unui pat şi masca de oxigen, informează B1 TV în Matinalul orei 08.00, prezentat de Andreea Moraru.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Situație critică la Spitalul Judeţean din Buzău, din cauza numărului mare de pacienți COVID

 

Paturile de la Unitatea de Primiri Urgenţe, de la Terapie Intensivă, de pe secţiile Infecţioase, Pneumoftiziologie şi secţiile tampon ale Spitalul Judeţean Buzău sunt ocupate rapid. Câte cinci-şase ambulanţe aşteaptă, zilnic, în curte, uneori şi 10 ore, preluarea pacienţilor COVID pe care îi duc la această unitate medicală. 

Şi containerele din curtea spitalului sunt pline cu pacienţi COVID-19. Suspecţii de această boală aşteaptă verdictul Direcţiei de Sănătate Publică în  Unitatea de Primiri Urgenţe. 

„În curtea spitalului sunt Salvări mai multe ca de obicei, pentru că trebuie să facem în așa fel încât să găsim loc pentru fiecare pacient care vine, să fie conectat la o sursă de oxigen”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău, pentru Adevărul.

Situaţia este critică pentru că un număr tot mai mare de pacienţi COVID-19 sunt dependenţi de oxigen. Şi nu sunt singurii care au nevoie stringentă de ajutor de specialitate. În timp ce echipajele sunt ţinute pe loc pentru că nu au unde lăsa pacienţii, au loc alte urgenţe, precum accidentele rutiere sau de muncă. Şi  aceşti pacienţi trebuie să aştepte, deoarece Serviciul de Ambulantţă Judeţean nu are maşini libere.  

Personalul medical de la Spitalul Judeţean Buzău este epuizat, aşa că doctorii şi asistentele fac un  nou apel la responsabilitate, la păstrarea măsurilor de protecţie. 
 Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!