Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prețul energiei electrice, majorat după oprirea unui reactor nuclear de la Cernavodă

Prețul energiei electrice, majorat după oprirea unui reactor nuclear de la Cernavodă

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Mai 2021, 07:35
Prețul energiei electrice, majorat după oprirea unui reactor nuclear de la Cernavodă sursa foto: SNN/Facebook Eveniment

Luni, preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM depășea 440 de lei pe MWh în orele de vârf, după ce unitatea 2 de la Cernavodă a fost oprită planificat.

Astfel, preţul mediu pentru întreaga zi de luni este 330 de lei/MWh, iar vârful de 440 de lei va fi între orele 20:00 şi 21:00, scrie Agerpres. Anul trecut, pe 11 mai, tot într-o zi de luni, preţul în acel interval orar era de 156 de lei pe MWh.

România este şi cea mai scumpă piaţă din energie din regiune, cu un preţ mediu de 65 de euro pe MWh. Pe de altă parte, în Cehia, Slovacia şi Ungaria, energia costă 59 de euro pe MWh.

Luni dimineaţa, la ora 8:50, România importa 1.629 de MW, la un consum de 7.151 MW şi o producţie de 5.521 MW, potrivit site-ului Transelectrica.

Principala sursă de producţie erau hidrocentralele - 2.685 MW, urmate de cărbune - 971 MW, nuclear - 712 MW, hidrocarburi - 496 MW, fotovoltaic- 409 MW, eolian - 133 MW, biomasă - 80 MW.

Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă s-a oprit în mod planificat pe 9 mai

 

Amintim că Nuclearelectrica, a anunţat, joi, că reactorul 2 se opreşte în mod planificat pe 9 mai, la ora 11:00, pentru lucrări de mentenanţă şi inspecţii care au loc o dată la doi ani.

Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă va intra in programul de oprire planificată  începând cu data de 9 mai 2021. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc la ora 11:00. Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Astfel, în perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Centrala Nucleara Cernavoda,   Nuclearelectrica