Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prezenţa la referendum, avantaj la angajare: Candidaţii trebuie să fie sociabili, nefumători şi votanţi (FOTO)

Prezenţa la referendum, avantaj la angajare: Candidaţii trebuie să fie sociabili, nefumători şi votanţi (FOTO)

Un articol de: - 26 Iul 2012, 15:22
Prezenţa la referendum, avantaj la angajare: Candidaţii trebuie să fie sociabili, nefumători şi votanţi (FOTO) Eveniment

Prezenţa la vot în ziua referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu a devenit, mai nou, avantaj pentru angajare. Un anunţ apărut pe unele site-uri populare de oferte de locuri de muncă le sugerează şomerilor să meargă să voteze pentru a avea mai multe şanse la interviul de angajare. 

Un cititor B1.ro ne-a trimis pe adresa de e-mail a redacţiei, site@b1tv.ro, o ofertă găsită pe site-ul bestjobs.ro, sub denumirea de “Asistent Referent Organizaţie Politică”. Ulterior, job-ul a fost înlăturat de pe acest site. 


Foto: bestjobs.ro

O altă ofertă de muncă similară celei descrise de cititorul B1.ro, apare, însă, pe site-ul myjob.ro, unde job-ul este trecut sub numele de „Asistent referent partid politic”

Conform anunţului, responsabilităţile angajatului sunt, printre altele, „distribuirea de pliante”, „activităţi de call center” sau „asistent pentru activităţile cu caracter social-politic ale partidului”.

Cerinţele nu sunt foarte numeroase. Conform descrierii, aplicanţii trebuie sa fie sociabili, să se exprime cu uşurinţă şi să aibă o cultură generală cel puţin medie.

Au, însă, avantaj, „candidaţii nefumători” şi cei care „se implică în mod regulat în viaţa politică şi socială” prin diverse acţiuni, între care „participarea la vot în mod regulat, confirmată de timbrele de pe CI”.

„Deşi nu reprezintă un criteriu eliminatoriu, participarea la referendumul de duminică 29.07.2012 va fi apreciată”, se mai precizează în anunţ.

Oferta cuprinde 10 posturi disponibile, în mai multe oraşe ale ţării, printre care Bucureşti, Iaşi sau Cluj-Napoca. Numele angajatorului este confidenţial, iar oferta salarială este cuprinsă între 200 şi 450 de euro.

Prezenţa la referendumul de duminică este extrem de importantă din punct de vedere al validării rezultatului votului. Astfel, cu cât ies mai mulţi oameni la vot, cu atât cresc şansele ca votul, asupra căruia planează deja suspiciuni că va fi fraudat, să fie validat. Tocmai de aceea, USL îşi îndeamnă electoratul să iasă la urne.


Foto: myjob.ro

Citeşte mai multe despre:   referendum,   Traian Basescu