Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Klaus Iohannis l-a înaintat în grad pe prim-adjunctul SRI, Răzvan Ionescu

Klaus Iohannis l-a înaintat în grad pe prim-adjunctul SRI, Răzvan Ionescu

Un articol de: Sebastian Pricop - 28 Noi 2019, 11:05
Foto: SRI Eveniment

Președintele Klaus Iohannis l-a înaintat la gradul de general – locotenent pe Răzvan Ionescu, prim-adjunctul șefului SRI, se arată într-o decizie publicată joi în Monitorul Oficial.
Înaintarea în grad a avut loc după o propunerea a directorului SRI, Eduard Hellvig.

Răzvan Ionescu se află în funcția de prim-adjunct al SRI din martie 2017 când l-a înlocuit pe Florian Coldea care a fost trecut în rezervă în urma mai multor controverse.
Conform descrierii de pe pagina oficială a SRI, Răzvan Ionescu are 47 de ani și o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

De-a lungul carierei în SRI, domnul general-maior Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism.

A fost încadrat în SRI cu gradul de locotenent și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere. A fost avansat la gradul de general-maior la 1 decembrie 2017. Anterior numirii în funcția de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere. În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituționali ai SRI, atât interni, cât și externi.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   SRI,   Florian Coldea